Dansk topscorer bomber løs: Nu gør han PL-stjernerne selskab

Kan danske Elias Fritjof Sørensen være på vej mod Premier League-debut? Han træner i øjeblikket med førsteholdet i Newcastle

Danske Elias Fritjof Sørensen træner med Premier League-stjernene. Foto: Newcastle United
Danske Elias Fritjof Sørensen træner med Premier League-stjernene. Foto: Newcastle United

Han har scoret mål på samlebånd for Newcastle Uniteds reservehold, og nu kan der være noget meget stort i udsigt for 19-årige Elias Fritjof Sørensen fra Danmark.

Angrebstalentet har kun én gang tidligere træner med på førsteholdet.

Dengang var det nok mere for at se danskeren lidt an og give ham en god oplevelse, men nu er det ved at være alvor for den tidligere HB Køge-spiller.

Ifølge det lokale medie The Chronicle har Rafael Benitez kaldt den danske angriber op til førsteholdet, hvor han træner med og altså får muligheden for at vise sig frem for den spanske trænerlegende.

Tipsbladet.dk forstår, at Elias Fritjof Sørensen onsdag og torsdag trænede med førsteholdet, og der kan være flere træninger på vej.

Newcastle United vandt senest 1-0 over Watford og fik endelig hul på bylden i Premier League, hvor klubben nu har seks point efter 11 kampe.

Men målene har været få - blot syv gange har The Magpies scoret, så det kan være, at Elias Fritjof Sørensen får chancen for at ændre på det.

Den unge dansker - der i alder af 16 år blev HB Køges yngste debutant nogensinde og siden skiftede til Newcastle i 2016 - har selv erkendt, at han skal bygge på for at blive klar til førsteholdet.

Men han er så sandelig på rette vej, og allerede i begyndelsen af 2018 slog han over for Ekstra Bladet fast, at han vart stålsat på at blive en succes i England.

- Det kom ind i hovedet på mig, at det her er mit liv nu. Det er det, jeg vil leve for, det er sådan, jeg vil tjene mine penge. Det er det, jeg vil, sagde Sørensen i februar.

Og hvor der er vilje, er der vej. I hvert fald i Sørensens situation, hvis man spørger Newcastle-manager Rafa Benitez, der er imponeret over danskerens entré på førsteholdet.

- Han har gjort det godt. Han har vist fint spil og gode berøringer. Han har kun været med i et par træningspas, men man kan se, at han kan blive en god spiller i fremtiden, hvis han bliver ved med at arbejde hårdt, siger Benitez ifølge The Chronicle.

- Han skal holde fokus og blive ved med at banke på døren. Han bevæger sig godt og har en god energi. Knægten har viljen til at gøre det godt og spille på førsteholdet. Det afhænger af ham, fortæller den tidligere Real Madrid-boss.

Sørensen, der scorede to gange for reserveholdet i fredags, har kontraktudløb til sommer. I alt har danskeren hamret 13 mål ind for Newcastles U23-mandskab. Heraf har hele 10 træffere faldt reserveligaen, hvorfor han er delt topscorer i den række.

Har scoret mod City og United: Dansk 'vidunderdreng' vader i succes

Ståle tilfreds efter kedelig nullert: - Vi lever!

Danskere hjalp Bordeaux til første EL-point

Dansk komet forgyldes i Serie A: Scorer kæmpe million-kontrakt

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.