Danske PL-stjerner snupper priser

Kasper Schmeichel blev mandag aften kåret til den helt store helt i Leicester, da han vandt de to fornemmeste priser i klubben. Christian Eriksen vandt også en pris

Det er ikke for sjov skyld, at Kasper Schmeichel rygtes til diverse storklubber rundt omkring i fodbold-Europa. Senest til Manchester United, hvor hans legendariske far jo stod pænt på mål i sin tid...

Schmeichels seneste bedrift sætter en fed kridtstreg under, at han er en klassemålmand, som man er særdeles glad for i Leicester.

Mandag aften blev den 30-årige dansker kåret til 'Årets spiller' i Leicester af henholdsvis medspillere og fans. Altså, vandt han de to største priser, man kan drible af sted med. Det er for øvrigt anden gang i karrieren, at danskeren opnår den hæder. Senest skete det i Schmeichels debutsæson 2011/2012.

Kasper Schmeichel - årets Leicester-spiller
Danskeren var både glad og stolt over at vinde de to store spillerpriser.

- Jeg er overvældet. Jeg er meget stolt, fordi der er mange værdige konkurrenter til de her titler på holdet, siger Schmeichel til Leicesters hjemmeside og uddyber:

- Jeg er meget stolt og glad, jeg vandt de her titler i min første sæson i klubben, så at gøre det igen er en kæmpe ære.

Nigerianske Wilfred Ndidi vandt prisen for 'Årets unge spiller', mens anfører Wes Morgan vandt for 'Årets præstation' for den samlede sejr over Sevilla i 1/8-finalen i Champions League. Danny Drinkwater vandt prisen for 'Årets scoring' for sit mål imod Liverpool i marts.

Se Drinkwaters drømmekasse mod Livverpool lige her:

Utrolige præstationer
Schmeichels titelrov i Leicester kommer oven på en personligt fremragende sæson, selvom holdet som helhed flere gange har været i krise og har kæmpet for overlevelse i Premier League.

Danskeren har haft flere ufattelige redninger i såvel Premier League som i Champions League.

De mest afgørende redninger fra Schmeichel kom i begge Champions League-opgør mod Sevilla, hvor danskeren snuppede to bolde på straffespark. De redninger var med til at sikre Leicester en plads i kvartfinalen.

Kasper Schmeichel diskede op med flere redninger mod Sevilla:

Derudover havde Schmeichel en vidunderlig redning med én hånd i Leicesters Champions League kamp på udebane mod FC København. En redning på en skud fra Andreas Cornelius helt ude ved den ene stolpe i slutminutterne. Endda med en brækket hånd.

Kasper Schmeichel snød Andreas Cornelius på stregen:

I Premier League har Schmeichel holdt målet rent imponerende otte gange i 28 kampe. I de kampe har han også haft utrolige redninger. For eksempel imod West Ham på udebane, hvor han forhindrede Andy Carroll i at score. Dermed fik Leicester sin første sejr i sæsonen.

Kongeredning! Kasper Schmeichel reddede pointene mod West Ham:

Eriksen leger med
Mandag aften var der også hæder til Christian Eriksen i Tottenham. Ikke så overraskende. Den lille playmaker sikrede sig prisen som 'Årets spiller', efter fansene havde stemt på ham som deres favorit i den kategori.

Eriksen-hæder
- Og en stor tak til alle, der stemte på mig som 'Årets spiller' for anden gang i karrieren! Det har i sandhed været et fantastisk år! Stadig to kampe tilbage at slutte endnu stærkere af, skriver Eriksen om sin nyeste hæder.

Dermed vinder han foran topscorer Harry Kane, der har klappet 22 bolde i kassen, og Dele Alli, der har henrykket fans og eksperter med 17 kasser og fem assists fra sin position på den offensive midtbane.

Men man kan sagtens argumentere for, at Eriksen er den rigtige vinder af den pris.

Dansk assistkonge
Danskeren har været en af Premier Leagues klart mest chanceskabende spillere i denne sæson.

Han er nummer tre på Premier Leagues assistliste med i alt 13 oplæg i 35 kampe. I alle turneringer står han noteret for 15 assists.

Derudover har han scoret  11 gange i alle turneringer for London-holdet. Pasningsprocenterne har også været i top for Eriksen. 80 procent af gangene rammer han en medspiller med sine afleveringer, og 52 procent af gangene rammer han målet, når han afslutter.

Eriksen har stadig et par kampe i Premier League til at forbedre sine i forvejen imponerende statistikker.

Eriksen og Tottenham mangler stadig at møde Leicester og Hull på udebane i Premier League.

Arek Onyszko: Jeg har været et ondt menneske

Helt og skurk på 60 sekunder: Se Terry i fokus i målfest

På luksushotel: Træner Zlatan virkelig allerede igen? 

Alle hylder Eriksen: Han er bedre end verdens dyreste