Dansker blev den store helt i overtiden

Southampton tabte 1-2 hjemme til Cardiff. Kenneth Zohore stod for den afgørende Cardiff-scoring i overtiden

Kenneth Zohore sikrede Cardiff alle tre point dybt inde i overtiden. Foto: Ritzau Scanpix
Kenneth Zohore sikrede Cardiff alle tre point dybt inde i overtiden. Foto: Ritzau Scanpix

Southampton tabte lørdag overraskende med 1-2 hjemme til Cardiff i Premier League.

Danske Kenneth Zohore stod for den afgørende scoring for Cardiff dybt inde i overtiden.

Opgøret var Cardiffs første efter fundet af Emiliano Salas lig i et flyvrag på havets bund.

Sala omkom som følge af et flystyrt 21. januar i Den Engelske Kanal. Angriberen var på vej mod et nyt fodboldeventyr i Wales efter sit skifte fra Nantes til Cardiff.

Liget blev bjærget onsdag, mens det først sent torsdag blev bekræftet, at det var den 28-årige argentiner.

Inden lørdagens kamp blev der afholdt et minuts stilhed for at mindes Sala, og alle spillere fra de to hold bar sorte sørgebind.

Desuden havde Cardiff-spillerne fået lov til at spille med trøjer, hvorpå der var broderet en gul påskelilje. Det er Wales' nationalsymbol og Nantes' trøjefarve.

Men i 90 minutter plus det løse handlede det først og fremmest for Cardiff-spillerne om at forsøge at koncentrere sig om selve fodboldkampen.

Og det lykkedes. Det var blot Cardiffs anden udesejr i hele sæsonen i Premier League.

Kampen inkluderede sammenlagt tre danskere, som alle var i aktion.

Pierre-Emile Højbjerg var med i hele kampen for Southampton, som også benyttede Jannik Vestergaard i de første 72 minutter.

Angriberen Kenneth Zohore kom på banen for Cardiff efter 62 minutter ved stillingen 0-0 og endte med selv at skabe overraskelsen.

Sol Bamba havde bragt Cardiff foran efter 70 minutter, men Jack Stephens udlignede for hjemmeholdet et minut inde i overtiden.

Zohore slog til to minutter senere med et fladt spark inde i feltet til stor jubel for udeholdet.

Cardiff har nu 25 point efter 26 kampe, mens Southampton er placeret lige over nedrykningsstregen med 24 point efter 26 kampe.

Jürgen Klopp kunne glæde sig over at komme tilbage på sporet med en sejr over Bournemouth: Foto: Ritzau Scanpix Premier League Liverpool tilbage på tronen

Vejle fejrer en scoring i kampen mod Sønderjyske. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix) Superligaen Vejle triumferede i Glens mareridt-debut

Festglade Ronaldinho fik indskrevet i sin kontrakt med Flamengo, at han havde lov til at gå ud to aftener om ugen. Foto: Vanderlei Almeida/Ritzau Scanpix Sport og Spil Fodboldens skøreste aftaler: Madlavningskursus, LEGO-huse og vægtbøder

8 kommentarer
Vis kommentarer