Dansker tættere på spilletid: Begovic solgt til Chelsea

Det er lykkedes for Chelsea-manager José Mourinho at lokke målmanden Asmir Begovic til London-klubben

Asmir Begovic forlader Stoke, hvilket giver Jakob Haugaard væsentligt bedre muligheder i Stoke. (Foto: AP)
Asmir Begovic forlader Stoke, hvilket giver Jakob Haugaard væsentligt bedre muligheder i Stoke. (Foto: AP)

De forsvarende engelske mestre fra Chelsea har hentet den bosniske landsholdsmålmand Asmir Begovic på en fireårig kontrakt. Det bekræftede London-klubben mandag på sin hjemmeside.

Begovic har været stamspiller hos Premier League-klubben Stoke i de seneste sæsoner, hvor den 28-årige bosnier blandt andre har holdt den tidligere danske landsholdsmålmand Thomas Sørensen på bænken.

Chelsea-manager José Mourinho har været i stand til at overbevise Begovic om, at det var i London, bosnieren skulle fortsætte fodboldkarrieren.

- Jeg er meget glad for at skifte til Chelsea. Efter længere samtaler med manageren føler jeg, at jeg kan udvikle mig her og blive en vigtig del af dette hold, siger Begovic til Chelseas hjemmeside.

Chelsea har for nylig solgt den tjekkiske landsholdskeeper Petr Cech til London-rivalen Arsenal. Begovic skal primært konkurrere med Chelseas nuværende belgiske førstekeeper Thibaut Courtois om spilletid.

Tidligere på sommeren har Chelsea også forstærket sig med den colombianske stjerneangriber Radamel Falcao på en etårig låneaftale.

Stoke købte i februar 2010 Begovic fra Portsmouth for 3,25 millioner pund (34 millioner kroner), og han etablerede sig i løbet af et par sæsoner som en af de bedste målmænd i klubben.

I sidste sæson startede Begovic inde i 35 Premier League-kampe, og i alt er det blevet til 172 kampe i alle turneringer for Stoke.

Engelske medier skriver, at Chelsea skal af med otte millioner pund (84 millioner kroner) for Begovic.

Hos Stoke er den danske målmand Jakob Haugaard med mandagens nyhed kommet tættere på spilletid.

Haugaard skiftede tidligere på sommeren fra FC Midtjylland til Stoke på en treårig kontrakt og skal formentlig konkurrere med englænderen Jack Butland om spilletid.

5 kommentarer
Vis kommentarer