Dansker vil væk fra Premier League-klub: Her er ønskescenariet

Selv om Stokes Jakob Haugaard er med til alle kampe i Premier League, er det endnu ikke blevet til spilletid i denne sæson, så nu håber målmanden på et forår med masser af fodbold i The Championship

Jakob Haugaard vil gerne en tur i The Championship for få spilletid. Foto: AP
Jakob Haugaard vil gerne en tur i The Championship for få spilletid. Foto: AP

Sidste forår fik den tidligere FCM-keeper Jakob Haugaard pludselig debut i Premier League med fem kampe for Stoke, men i denne sæson har der været længere ind til spilletiden, selv om førstemålmand Jack Butland fortsat er langtidsskadet. For Stoke lånte Lee Grant i Derby, og veteranen Shay Given har sat sig på reservebænken, så selv om Haugaard altid er med til kamp som en del af bruttotruppen, er han ved at være klar til at få noget fast spilletid.

- På kort sigt vil jeg gerne ud på leje her i januar. Jeg vil gerne ud at have nogle kampe og have følelsen af at være førstemålmand igen. Få noget kamptræning, få det ind under huden igen. For som det er her lige nu, er der bare andre, der står foran mig i køen, og det må jeg jo være realistisk at se.

- Men på den lange bane håber jeg stadig på, at jeg skal slå igennem i Stoke, og det tror jeg, at jeg kan bedst ved, at jeg kommer ud nu og spiller nogle kampe og så vender stærkere tilbage, siger Stoke-keeperen til Tipsbladet.

Jakob Haugaard fra sin tid i Midtjylland. Danskeren vil dog blive i England. Foto: Lars Poulsen
Jakob Haugaard fra sin tid i Midtjylland. Danskeren vil dog blive i England. Foto: Lars Poulsen
 

Den danske mester med FC Midtjylland har dog ikke nogen umiddelbare planer om at søge tilbage til Superligaen.

- Jeg lukker ikke nogen døre, men det ligger ikke i kortene, at jeg skal hjem. Det har jeg egentlig ikke lyst til. Min førsteprioritet er at blive her, og ønskescenariet ville være, at der var en Championship-klub, der kunne bruge mig, og at jeg kunne spille nogle kampe der.

- Jeg ved sgu heller ikke, om det ville være et skridt tilbage, hvis jeg kom i The Championship og spillede kampe, frem for den position jeg er i nu. Tværtimod. For mig personligt ville det være en fremgang, for man skal ikke undervurdere den række.

- Da jeg boede i Danmark, vidste jeg ikke lige, hvad der foregik i The Championship, men nu hvor jeg er kommet herover, kan man jo se, at det er en sindssygt stærk liga. Så det ville være meget interessant, siger Jakob Haugaard om en vej, som en anden dansk målmand tidligere har taget efter en hæsblæsende start som ung i Premier League.

- Ja, Kasper Schmeichel er jo et meget godt eksempel at følge. Hvis jeg kunne opnå det, han er i gang med, ville jeg ikke klage, siger Stoke-keeperen til Tipsbladet.

Men hvorfor var Premier League det hellige land for Jakob Haugaard, da han voksede op på Amager, hvorfor var han ved at falde ned af stolen, da han hørte om de økonomiske forhold som reservemålmand i den bedste engelske række, og hvorfor sendte han Snapchats hver weekend sidste sæson til en Wolverhampton-tilhænger hjemme i Danmark?

Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med fjerde og sidste kapitel i den store serie om Premier League gennem tiderne. Efter Kent Nielsen (om livet før Premier League med Aston Villa), Brian Laudrup (om den korte tid i internationale Chelsea) og Niclas Jensen (om Manchester City før det store spring) lukker Jakob Haugaard serien ved at fortælle om hverdagen i den globale række og i en klub, der tjener flere penge hvert år end for eksempel Napoli, Sevilla, Marseille, Benfica og Ajax. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

 

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på

I Tipsbladet fredag får du også:

- Stort interview med Glen Riddersholm

- Status på mesterskabskapløbet i Premier League efter det hårde juleprogram

- Tipsbladets store nytårsquiz om 2017 med fede præmier på højkant

- Portræt af en af Europas sensationer, Istanbul Basaksehir

- Analyse om muligheden for et udvidet VM

- Overblik over ugens transfers

- Spiltips

- Resultater

Se også: Vanvid igen i nat: Ny Premier League-stjerne skifter til Kina

Se også: Leicester-stjerne kåret til årets afrikanske spiller

Randers' giftige, svenske angriber Mikael Ishak (i midten) er et af de varmeste transferemner, der kan skifte klub til sommer - helt gratis. Også Brøndbys Christian Nørgaard (t.v.) kan nu frit forhandle kontrakt med andre klubber. Foto: Ernst van Norde. Sport og Spil Her er Superliga-profilerne som kan smutte gratis

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere