Danskerduel i toppen: Derfor er Schmeichel vigtigere end Eriksen

De to danske landsholdsspiller har været toneangivende for henholdsvis Leicester og Tottenham i denne sæson. Men Kasper Schmeichel har været vigtigere for sensationsholdet, mener engelsk journalist

Eriksen er god, men Schmeichel er mere indflydelsesrig. Det mener den engelske journalist Matt Lawton. (Foto: AP)
Eriksen er god, men Schmeichel er mere indflydelsesrig. Det mener den engelske journalist Matt Lawton. (Foto: AP)

Man skal nærmest knibe sig selv i armen for at tro på det - men det er rigtigt nok.

To danske landsholdsspillere kæmper om guldet i verdens største fodboldliga - Premier League. Kasper Schmeichel i Leicester-trøjen og Christian Eriksen for Tottenham.

Der resterer fire runder af turneringen, hvor sensationsholdet Leicester fører med fem point ned til Eriksen og Co. Tottenham barberede lidt af forspringet mandag aften, da de med stor overlegenhed tæskede Stoke på udebane med 4-0.

Christian Eriksen var endnu engang i hopla for sin London-klub, hvor han brillerede med to fantastiske oplæg. Dermed udnyttede Spurs Leicesters point-tab mod West Ham søndag, hvor 'The Foxes' udlignede til 2-2 i de døende minutter i en højdramatisk kamp.

TV: Gense Eriksens to sublime assist:

Kaper Schmeichel var som sædvanligt sikkerheden selv mellem stængerne, og han krydrede en flot indsats med en vanvittig redning allerede i første minut - og sidenhen var han involveret i Leicesters mål til 1-0 med et millimeter-præcist udkast.

De blå-blusede endte dog med at smide to point - noget som naturligvis glædede Christian Eriksen.

- Vi så, at Leicester havde tabt point dagen forinden, og det gav os et ekstra kick forud for vores kamp mod Stoke. Vi er et godt hold med et fint miks af spillere, og vi fortsætter med at køre på, sagde Eriksen til norsk TV2 efter den flotte sejr mandag aften.

Det er ikke nogen hemmelighed, at de to danskere har været store profiler for deres respektive hold i denne sæson. Men hvem har egentlig været vigtigst og mest indflydelsesrig for deres klub?

Både Eriksen og Schmeichel har vist højt niveau i denne sæson. (Foto: AP)
Både Eriksen og Schmeichel har vist højt niveau i denne sæson. (Foto: AP)
 

Spørger du den anerkendte fodboldjournalist på Daily Mail Matt Lawton, er han ikke i tvivl.

- Det må blive Schmeichel. Eriksen er en rigtig dygtig spiller og en af offensiv-profilerne i Premier League. Han var fremragende mandag aften mod Stoke. Men Dele Alli og Harry Kane har været mere dominerende for Tottenham, siger Lawton til Ekstra Bladet.

Den rutinerede reporter, der vandt prisen som årets sportsjournalist i England sidste år, understreger, at Eriksen er en vigtig del af Tottenhams hold. Men Kasper Schmeichel har trods alt sat et større aftryk på Leicester og deres succes.

- Schmeichel har været fænomenal. Han er rolig, selvtillidsfuld og tager et kæmpe ansvar. Man skal ikke undervurdere en målmands betydning for et holds spil - især deres defensive styrke. Leicesters to midtstoppere, Robert Huth og Wes Morgan, har været så stabile på grund af Kasper. Det er hans skyld, at de er så godt organiseret. Det har jeg kæmpe respekt for, siger han.

Matt Lawton er især imponeret over, hvordan Kasper Schmeichel har formået at træde ud af sin fars skygge og skabe sin egen karriere.

- Det beundrer jeg ham virkelig for, for det er ikke nemt at være søn og en fodboldspiller af en verdensberømt far. Og især hvis de begge er målmænd. Jeg kan huske, da jeg dækkede Manchester United i Peters tid, at en purung Kasper fra tid til anden kom rendende ind i presselokalet. Det er vildt at tænke på, at han nu også kan vinde titlen, siger han.

TV: I dette klip bliver Kasper Schmeichels redninger i denne sæson sammenlignet med farmand Peter Schmeichels redninger i hans velmagtsdage.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

12 kommentarer
Vis kommentarer