Danskere blandt fejlene: Southampton reagerer med fyring

Southampton fyrede torsdag næstformand Les Reed på grund af fejlslagen indkøbspolitik - han har blandt andre hentet Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard til klubben

Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg - her i infight med Liverpools Xherdan Shaqiri - har ikke haft den bedste sæson i Southampton. Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix
Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg - her i infight med Liverpools Xherdan Shaqiri - har ikke haft den bedste sæson i Southampton. Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Det kører ikke helt for Southampton, der er i gang med noget, der ligner den dårligste sæson, siden returneringen til Premier League i 2012.

en enkelt sejr er det blot blevet til i sæsonens 11 Premier League-kampe, og den kinesiske klubejer, Gao Jisheng, reagerede torsdag ved at fyre næstformand Les Reed.

Herregud, det lyder jo ikke som en revolution. Nej, ikke umiddelbart, men det er en beslutning, der faktisk involverer klubbens to danskere, Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg.

Hvordan det?

Jo. Les Reed har været manden, der har stået for Southamptoms mere end fænomenale indkøbspolitik de seneste ni sæsoner. Han har formået at hive lysende talenter ind, der har leveret varen på grønsværen - hvorefter han har solgt dem dyrt videre til Premier Leagues topklubber.

I flæng kan nævnes Liverpool-spillerne Dejan Lovren, Adam Lallana, Sadio Mané og Virgil Van Dijk. Tottenham-spillerne Toby Alderweireld og Victor Wanyama - og til Manchester United gik Morgan Schneiderlin og Luke Shaw.

Alt i alt har klubben solgt spillere for mere end 2,5 milliarder kroner - en gevinst uden sidestykke i engelsk fodbold.

Men Reed blev gået, fordi den fine indkøbspolitik ikke er blevet fulgt op på det seneste - hvilket kan aflæses i tabellen, hvor Southampton skuffende er nummer 16.

Rekord-købet Guido Carrillo fik eksempelvis blot syv kampe, inden han blev lejet ud, og avisen The Telegraphs fodboldreporter Jeremy Wilson påpeger, at blandt andre Jannik Vestergaard, der er kommet til i denne sæson, hører med til dem, der ikke kan leve op til fordums handler.

Reed hentede i 2016 også Pierre-Emile Højbjerg til for 110 millioner kroner, men midtbanespilleren markerede sig først for alvor i sidste sæson, og han har i denne sæson været fast mand på det skrantende mandskab.

Southampton får lørdag en chance for et beskedent avancement i tabellen, når de hjemme på St Mary's møder Watford.

Fodboldverdenen griner ad grotesk straffespark: Hvordan kunne han dømme det

Mourinho slår til igen: Måtte eskorteres ud efter provokerende jubelscene

Afslører den vildeste Premier League-kamp: Kunne stadig mærke vodka i maven

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+