Danskere skal have ny træner: Premier League-boss færdig

David Wagner stopper som manager i Huddersfield. Ifølge klubbens formand er det tyskerens eget valg at stoppe i klubben, der ligger sidst i Premier League

David Wagner er færdig i Huddersfield, der ligger sidst i Premier League. Foto: Mike Egerton/AP
David Wagner er færdig i Huddersfield, der ligger sidst i Premier League. Foto: Mike Egerton/AP

Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Jonas Lössl og Philip Billing skal have ny træner.

Tyske David Wagner er færdig i Huddersfield og forlader klubben efter ’gensidig forståelse’, som det så smukt hedder.

Den 47-årige manager, der sensationelt førte Huddersfield op Premier League i 2017, har ifølge klubbens hjemmeside haft flere samtale med bestyrelsen.

Udfaldet blev i sidste ende, at begge parter – ifølge Huddersfields officielle udmelding – blev enige om, at et skifte på trænerbænken var det rigtige for klubben.

- Hans bedrifter vil med rette placere ham i Huddersfield Towns historie på linje med store navne som Herbert Champman og Mick Buxton – legendariske managere, der ændrede klubben, siger klubbens formand, Dean Hoyle, og afviser i samme moment, at Wagner har fået sparket:

- Som jeg har sagt tidligere, har jeg ikke haft intentioner om at fyre David Wagner i denne sæson. Men efterfølgende kom David, som den store mand han er, til os og gjorde det klart, at han har brug for en pause fra den opslidende fodboldverden.

David Wagner tilbød ifølge formanden at blive sæsonen ud, men efter flere drøftelser er parterne altså nået frem til, at nu er det rigtige tidspunkt.

- Jeg ved, at begrebet ’gensidig forståelse’ ofte er et andet ord for, at manageren er blevet fyret, men dette er virkelig en fælles beslutning, siger formand Dean Hoyle.

Huddersfield ligger sidst i Premier League med blot 11 point, og det er naturligvis i det lys, at Wagners afsked skal ses.

I første omgang overtager en af Wagners assistenter, Mark Hudson, tjansen. Hans første opgave er en hjemmekamp mod mestrene Manchester City…

Disse fire herrer kommer ikke til at figurere på samme managerhold i holdet.dk's turnering i foråret. Det skulle være sikkert og vidst. Foto: AFP Plus Niels slog alle med smart taktik: Det her må du ikke gøre i PL-manager!

Elias Sørensen fejrer en scoring. Foto: Newcastle. Intl. fodbold Engelske klubber i kamp om dansk komet

Foto: Ritzau Scanpix Spansk fodbold Har du savnet det? Nu vender Messi og Ronaldo tilbage på dansk tv

Jakub Blaszczykowski vil redde sin tidligere klub Wisla Krakow. Foto: AP Intl. fodbold Traditionsklub i kæmpe-kaos: Stjernespiller tilbyder unik hjælp

26 kommentarer
Vis kommentarer