Danskere totalt ydmyget i rekord-nederlag

Leicester og Kasper Schmeichel gik helt amok og slog Southampton med Pierre Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard 9-0 i Premier Leagues største udesejr

Pierre Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard vil ikke lige huske fredagens kamp for noget godt. Foto: Tony O'Brien/Reuters/Ritzau Scanpix
Pierre Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard vil ikke lige huske fredagens kamp for noget godt. Foto: Tony O'Brien/Reuters/Ritzau Scanpix

Fodboldspillerne fra Southampton blev klædt helt af på eget græs fredag aften, da Leicester kom på besøg i Premier League. 

Her spillede gæsterne med musklerne i en sådan grad, at danskermødet i den bedste engelske række var afgjort allerede efter første halvleg, da Leicester var foran 5-0. 

Det var blot anden gang i Premier Leagues historie, at et udehold kunne gå til pause foran 5-0. Det skete også for Manchester City i 2010 ude mod Burnley. 

Det hele endte lettere bizart med en 9-0-sejr til Kasper Schmeichel og co., som dermed hentede den største udesejr i Premier League nogensinde. 

Oriol Romeu og Pierre-Emile Højbjerg på vej op mod midtercirklen for at give bolden op. Det fik de trænet en del fredag aften. Foto: Tony O'Brien/Reuters/Ritzau Scanpix Premier League Flov Pierre-Emile efter 0-9: Jeg må gå forrest

Den hidtidige rekord tilhørte Manchester United, der 6. februar i 1999 besejrede Nottingham Forest 8-1.

Dengang var det med Peter Schmeichel i målet, men sønnen holdt altså buret rent i fredagens kamp. 

Både Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard var med fra start hos Southampton, men Vestergaard blev flået ud i pausen. 

Danskerne kunne i indledningen se holdkammeraten Ryan Bertrand få direkte rødt kort, da han med knopperne forrest stemplede Ayoze Perez efter 12 minutter, men Ayoze Perez svarede igen med et hattrick i kampen. 

Inden udvisningen var Southampton allerede bagud 0-1 efter Benjamin Chilwells scoring efter ti minutter, og det blev kun værre og værre. 

Youri Tielemans øgede nemt til 2-0 i det 17. minut, og to minutter senere blev det 3-0 ved Perez. 

Spanieren sørgede også for 4-0-føringen med et brag af en afslutning fra en spids vinkel seks minutter før pausen, og så kunne Jamie Vardy elegant øge til 5-0 i halvlegens sidste minut. 

Premier League Rodgers efter vild 9-0-sejr: Jeg lærer dem at være nådesløse

Perez scorede sit tredje mål til 6-0 i det 57. minut, og minuttet efter øgede Vardy så til 7-0, mens hjemmeholdet var helt i opløsning. 

I det 85. minut sørgede James Maddison for 8-0, og så var Leicester på jagt efter den største sejr nogensinde i Premier Leagues historie. 

Den tilhørte Manchester United alene inden opgøret. I 1995 slog United Ipswich 9-0. 

Den blev tangeret i tillægstiden, da Vardy på et straffespark bragte Leicester foran 9-0. 

Tidligere i denne sæson vandt Manchester City 8-0 hjemme over Watford.

Leicester er tredje hold, der scorer ni mål i en kamp i Premier League. Det præsterede Tottenham også i 2009, da Wigan blev besejret 9-1. 

De tre point sendte Leicester på andenpladsen i rækken med 20 point.

De største øretæver uddelt i Premier League siden 1992

Leicester slog fredag Southampton 9-0 i Premier League i en kamp, der tangerer rekorden for største sejr i Premier Leagues historie.

Her er de ti største sejre gennem tiden:

25. oktober 2019: Southampton FC - Leicester City 0-9.

4. marts 1995: Manchester United - Ipswich Town 9-0.

22. november 2009: Tottenham Hotspur - Wigan Athletic 9-1.

21. september 2019: Manchester City - Watford FC 8-0.

18. oktober 2014: Southampton FC - Sunderland AFC 8-0.

23. december 2012: Chelsea FC - Aston Villa 8-0.

9. maj 2010: Chelsea FC - Wigan Athletic 8-0.

19. september 1999: Newcastle United - Sheffield Wednesday 8-0.

11. maj 2008: Middlesbrough FC - Manchester City 8-1.

6. februar 1999: Nottingham Forest - Manchester United 8-1.

Der blev skrevet historie i 2. Bundesliga fredag aften, da Holstein Kiel tog imod Bochum Tysk fodbold Aldrig set før - helt usædvanlig straf

Kamil Wilczeks skævert fik store konsekvenser. Foto: Jens Dresling Superligaen Reddede fan fra kræft: - Vi har stadig kontakt

Jacob Friis' datter er bare tre år. Foto: Jens Dresling. AaB Sygdom i familien holder AaB-træner ude på ubestemt tid

51 kommentarer
Vis kommentarer