Danskers Premier League-mirakel

Østjyden Oskar Buur fik 22 minutter plus tillægstid i Wolverhamptons 2-0-sejr over Sheffield United

Oskar Buur ses her i en Europa League-kamp sidste år. Mandag debuterede den tidligere AGF'er i Premier League. Foto: David Klein/Reuters
Oskar Buur ses her i en Europa League-kamp sidste år. Mandag debuterede den tidligere AGF'er i Premier League. Foto: David Klein/Reuters
Følg Fodbold
Følg Premier League

Den 22-årige dansker Oskar Buur fik mandag sin debut i Premier League for Wolverhampton.

Han blev skiftet ind midt i anden halvleg i Wolverhamptons 2-0-sejr på udebane over Sheffield United. Målene blev scoret af Raúl Jiménez og Romain Saïss i løbet af kampens første seks minutter.

Stillingen var også 2-0, da danskeren kom på banen.

Han erstattede kantspilleren Neto og blev placeret yderst i midtbanekæden, selv om han tidligere har gjort sig mest som back. Buur var med til at køre sejren sikkert i hjem, men gjorde ikke stort væsen af sig.

I Danmark er han bedst kendt som Oskar Buur, men i Premier League står der 'Rasmussen' bag på ryggen af trøjen sammen med nummer 59.

Oskar Buur har tidligere spillet på de danske ungdomslandshold, men han fik aldrig et gennembrud i AGF på seniorniveau. Derfor skiftede han i sommeren 2017 til Brabrand for blot at være i den aarhusianske forstadsklub i en måned, før han skiftede til Wolverhampton.

I april 2018 scorede han i sin Wolverhampton-debut i den næstbedste række, og han er også blevet brugt i FA Cuppen, Liga Cuppen og Europa League, men altså ikke i Premier League før mandag.

Buurs komet-karriere må siges at være lidt af et mirakel.

Europas første fodboldcollege: Talenter til millioner

Var ikke god nok til AGF: Nu kan han ende i Wolverhampton

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU