Annonce:
Annonce:

Deadline-day: Derfor er Premier League-klubberne klar til at gå amok

Udsigten til milliard-gevinst får bundklubberne i Premier League til at satse stort i januar-vinduet

Newcastle betalte 120 mio. kroner for Jonjo Shelvey i Swansea og håber, at han kan sparke 'The Magpies' til overlevelse. (Foto: AP)
Newcastle betalte 120 mio. kroner for Jonjo Shelvey i Swansea og håber, at han kan sparke 'The Magpies' til overlevelse. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Mens topklubberne i Premier League tager mandagens deadline-dag, hvor januar-transfervinduet smækker i, med relativ ro, så er situationen helt anderledes i bunden af rækken.

Det er nemlig aldrig sjovt at rykke ned.

For en ting er at rykke ud af det rampelys, som konstant skinner på den bedste engelske fodboldrække.

Noget andet er de mange penge, man går glip af i The Championship.

Premier League sætter igen transferrekord

Det har altid været en bekostelig affære at rykke ud af Premier League.  Indtægterne forsvinder, mens udgifterne hænger ved, hvis man ønsker en konkurrencedygtig trup, der kan sende klubben tilbage i den bedste række.

Hidtil er den regning løbet op i adskillige hundrede millioner kroner, men i denne sæson er beløbet eksploderet takker være den nye tv-aftale med Sky Sports, der træder i kraft efter sommerferien.

Annonce:

I 2014-15 kunne de engelske mestre Chelsea sætte godt 966 rare tv-millioner ind på kontoen, mens den sæsons absolutte bundprop, QPR, kunne tage 652 mio. kroner med ned i den næstbedste række.

Astronomiske beløb, som dog blegner totalt i forhold til de cifre, der nu bliver hverdag i engelsk fodbold.

Sky Sports har nemlig smidt svimlende 50 mia. kroner på bordet for at kunne vise Premier League-fodbold på alverdens tv-skærme i de kommende tre år, og dermed træder de engelske klubber ind i en ny virkelighed.

For en ting er, at den kommende mester bliver godt halvanden mia. kroner rigere. Noget andet, at der er også en rund milliard i tv-penge til agterlanternen.

Det betyder groft sagt, at klubber som Bournemouth, Swansea og Norwich, hvis den trio ellers bliver oppe, kan se frem til at kunne overbyde eksempelvis italienske storklubber som AC Milan, Inter og AS Roma uden overhovedet at presse budgettet.

Annonce:

Det er en virkelighed, der virker stærkt tiltrækkende, og derfor er klubber, som er i blot teoretisk nedrykningsfare, mere villige end normalt til at satse hele butikken på de spillere, som kan sikre overlevelsen.

Chelsea til Terry: Vi har ikke opgivet dig endnu

Premier League-bossen Richard Scudamore jublede, da aftalen blev indgået.

- Den go'e, gamle Premier League gør det jo meget godt. Jeg bliver lige overrasket over hver ny tv-aftale. Jeg blev overrasket, da den sidste aftale blev indgået, så jeg er også overrasket denne gang, lød det fra Scudamore ved udsigten til den nye tv-aftale, som gør Premier League for et sandt slaraffenland for spillere og mellemmænd.

Inden weekenden havde Newcastle, der kæmper for overlevelsen i bunden af Premier League, med indkøbene af Jonjo Shelvey, Henri Saivet og Andros Townsend allerede spenderet knap 300 mio. kroner, hvilket var mere end hele den samlede tyske Bundesliga.

I alt forventes Premier League-klubberne at runde svimlende 10 mia. kroner på spillerindkøb i denne sæson.

Annonce:

Det beløb bliver ikke mindre i de kommende år, hvor den engelske indkøbsfest må formedes at nå nye højder.

Men kun for dem, der har råd til at betale, hvad det koster at besejre nedrykningsspøgelset.

Så derfor er det for en gangs skyld 'de små', der bruger flest penge på et transfermarked, hvor tallene er løbet løbsk.

Klublegende forlader Chelsea

***

West Bromwich Albion – 28 point

Det har – indtil videre – været et roligt transfervindue på The Hawthorns. Klubben har skilt sig af med danske Anders Lindegaard (nu lejesvendi Preston) og hentet brasilianske Sandro i Queens Park Rangers. Brasilianeren har været meget skadesplaget i karrieren, men viste i Tottenham, at han har Premier League-klasse. WBA henter også den engelske U21-landsholdsspiller Alex Pritchard hos Tottenham på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Det store spørgsmål er, om West Bromwich sælger Saido Berahino. Newcastle har budt 225 mio. kr. den engelske angriber, men er blevet afvist. Manager Tony Pulis ønsker næppe at sælge til en konkurrent.

***

Swansea – 25 point

Annonce:

Waliserne har haft store problemer med at score mål i denne sæson (kun 22 i 23 kampe) og er derfor i problemer i bunden af tabellen. Det problem håber den nye manager Francesco Guidolin, at italienske Alberto Paloschi kan løse. Den 26-årige angriber fik sin fodboldopdragelse i Milan, men fik aldrig noget gennembrud i barndomsklubben.

De seneste år har han scoret mange mål i Chievo og nåede otte scoringer i 21 kampe, inden han nu bliver genforenet med sin tidligere træner i Swansea. Waliserne har sagt farvel til Jonjo Shelvey, som nu styrer midtbanen i Newcastle. Derudover er det portugisiske angrebs-flop Éder sendt til Lille på en lejeaftale.

 

***

Bournemouth – 25 point

Nyoprykkeren har brugt masser af millioner på en angriber, som de håber, kan holde dem i Premier League. 22-årige Benik Afobe er hentet i Wolverhampton for over 100 mio. kr.

Den tidligere Arsenal-ungdomsspiller Han har bevist, at han kan score mål på næstbedste niveau, og med to mål i tre kampe har han fået en flyvende start i sin nye klub. Ud over Afobe er den argentinske kantspiller Juan Iturbe kommet til fra Serie A-klubben AS Roma på en lejeaftale, og så er angriberen Lewis Grabban hentet tilbage fra Norwich for over 80 mio. kr.

***

Norwich – 23 point

Annonce:

Klubben fra Norfolk har været blandt de mest aktive Premier League-klubben i transfervinduet. Rutinerede Steven Naismith er hentet i Everton, kantspilleren Matt Jarvis i West Ham, mens den tyske forsvarer Timm Klose er købt for ca. 90 mio. kr.

Kanariefuglene håber også, at de kan få gang i den talentfulde engelske angriber Patrick Bamford, som er ejer af Chelsea, men som i første del af sæsonen var udlånt til Crystal Palace. Uden succes. Lewis Grabban var i overskud på Carrow Road, og angriberen er solgt tilbage til Bournemouth.

***

Newcastle – 21 point

Den stolte nordengelske klub er desperate efter at overleve. Den upopulære klubejer Mike Ashley har tidligere siddet hårdt på pengekassen, men han er dygtig til at regne og ved godt, hvad en nedrykning vil koste ham. Derfor har han givet manager Steve McClaren gode arbejdsvilkår på den store handelsplads.

Annonce:

Midtbanestrategen Jonjo Shelvey er købt i Swansea og den hurtige kantspiller Andros Townsend er hentet i Tottenham. Begge har kostet over 100 mio. kr. Den offensive midtbanemand Henri Saivet er kommet fra Bordeaux, og Newcastle arbejder hårdt på at finde en angriber. Klubben er villig til at bruge over 200 mio. kr. på Saido Berahino, men West Bromwich har indtil videre afvist. Derfor er det blevet til en lejeaftale med Seydou Doumbia, der er hentet hos AS Roma.

***

Sunderland – 19 point

Nordenglænderne ligger endnu en gang og kæmper for livet. I sommer hentede klubben Younes Kaboul og Sebastián Coates til forsvaret, men det blev ingen succes, og målene er haglet ind.

Nu forsøger de sig så med den store ivorianer Lamine Koné fra Lorient, ligesom Bayern München-reserven Jan Kirchhoff er ny mand i forsvaret på Stadium of Light. I den anden ende har manager Sam Allardyce også ment, at holdet skulle forstærkes. Den tidligere FC København-angriber Dame N’Doye er lejet i tyrkiske Trabzonspor, og den offensive midtbanespiller Wahbi Khazri købt i Bordeaux for ca. 85 mio. kr.

***

Aston Villa – 13 point

Jorés Okores klub ligger håbløst sidst i Premier League med ti point op til den rigtige side af nedrykningsstregen. Det faktum har dog overraskende nok ikke fået manager Rémi Garde til at gå shopamok. Faktisk har franskmanden ikke hentet en eneste ny spiller til Villa Park.

Annonce:

Han har primært brugt vinteren på at rydde op og blandt andre skilt sig af med Joe Cole og Philippe Senderos, der begge har fået en fri transfer. Venstre backen Aly Cissokho er blevet hentet tilbage fra sit lejeophold i Porto, efter førstevalget Jordan Amavis skade, men han redder altså ikke Birmingham-klubben fra at rykke ned.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: