Den glemte dansker er bedst i Premier League

Til trods for, at Jannik Vestergaard lige nu er den bedst rangerende dansker på flere ranglister i Premier League, er han ikke sikker på landsholdsudtagelse på mandag

Jannik Vestergaard har haft en god start på sæsonen i Premier League. Men det er yderst tvivlsomt om han kommer tilbage på landsholdet, når truppen mandag udtages. Foto: Eddie Koegh, Ritzau Scanpix
Jannik Vestergaard har haft en god start på sæsonen i Premier League. Men det er yderst tvivlsomt om han kommer tilbage på landsholdet, når truppen mandag udtages. Foto: Eddie Koegh, Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Når landstræner Åge Hareide mandag udtager sin trup til kampene mod Schweiz og Luxembourg, må det efterhånden være svært at komme uden om Jannik Vestergaard.

To meter manden fra Southampton er reelt blevet den glemte og oversete dansker i landsholdsregi. Det er nu ét år siden han senest var på banen i testkampen mod Østrig. Siden har han slet ikke været i truppen.

Men lige nu er Jannik Vestergaard faktisk den bedst rangerede dansker i Premier League, hvis man ser på statistikken både hos Skysports og statistiksiden whoscored.

Faktisk er Jannik Vestergaard på ranglisten hos Skysports den bedst rangerede Southampton-spiller. Læg dertil, at Vestergaard kom ind på Årets Hold blandt nyindkøb i sidste sæson. En klar indikation på, at den 27-årige dansker personligt har fået en blændende start på sæsonen.

Jannik Vestergaard på sidelinjen. Her har han været meget i sin tid på landsholdet. Han har ikke spillet siden testkampen mod Østrig sidste år. Foto: Lars Poulsen.
Jannik Vestergaard på sidelinjen. Her har han været meget i sin tid på landsholdet. Han har ikke spillet siden testkampen mod Østrig sidste år. Foto: Lars Poulsen.
 

Savner landsholdet
- Jeg er glad for de gode statistikker, for tallene fortæller jo en klar historie om, at det går godt for mig personligt. Jeg nyder at spille i Premier League, hvor jeg føler mig hjemme for hver uge er der en ny fed kamp.

- Men det tæller også med, at jeg lige er blevet 27 år og dermed er på vej ind i en spillers bedste alder. Jeg kan godt mærke min ballast i, at jeg allerede har spillet cirka 250 kampe for klubber i Bundesligaen og Premier League, siger Jannik Vestergaard til Ekstra Bladet.

Siden kampen mod Østrig sidste efterår har Jannik Vestergaard været langt fra landsholdet. Simon Kjær, Andreas Christensen, Mathias Zanka Jørgensen og Joachim Andersen har været dem, som landstræneren har foretrukket. Og i juni hidkaldte han så Victor Nelsson, før der var tænkt på Jannik Vestergaard.

Er du skuffet over ikke at være på landsholdet?

- Jeg savner at være på landsholdet, men jeg kan jo kun håbe mine præstationer i Premier League kan bringe mig tilbage. Jeg er glad for, at det går personligt godt i England, og det er vel den første forudsætning for at være med i landsholdstruppen, siger han.

Er du blevet den glemte dansker i Premier League i forhold til landsholdet?

- Det håber jeg bestemt ikke. Man kan og skal ikke snakke sig på landsholdet, så jeg har kun fokus på det, jeg selv har indflydelse på. Det er mit daglige arbejde i klubben - og så at gå ud hver eneste uge og præstere på højeste niveau, forklarer han.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Vil drille Eriksen igen

Jannik Vestergaard ser frem til lørdagens danskermøde mod Christian Eriksen på Tottenham Hotspur Stadium, hvor han håber, at Southampton på ny kan drille kriseramte Tottenham.

De tabte senest i Premier League til Leicester og tirsdag aften var fiaskoen total, da Colchester fra den fjerdebedste række slog Eriksen & Co. ud på straffespark af den lille engelske pokalturnering, Carabao Cup. Her misbrugte Christian Eriksen fra pletten.

- Jeg glæder mig til Tottenham-kampen, for det er en af de store kampe, jeg elsker at spille.

- Vi har respekt for dem, der jo i sidste sæson beviste, hvor højt niveauet kan være. De har måske svinget lidt i starten af sæsonen, men de vandt 4-0 i seneste hjemmekamp, så det er et sted, hvor man kan få ørerne i maskinen. Men vi slog dem 2-1 tilbage i marts, så hvorfor ikke igen? Siger Jannik Vestergaard.

Vestergaard og Højbjerg dukket i engelsk danskermøde

Officielt: Dolberg på plads i ny klub

Top 15: Her er alle tiders dyreste danske spillere

 

1. Joachim Andersen

Fra Sampdoria til Lyon

225 millioner kroner

 

2. Jannik Vestergaard

Fra Borussia Mönchengladbach til Southampton

187 millioner kroner

 

 

3. Thomas Delaney

Fra Werder Bremen til Dortmund

149 millioner kroner

4. Pierre-Emile Højbjerg

Fra Bayern München til Southampton

112 millioner kroner

 

5. Christian Eriksen

Fra Ajax til Tottenham

97 millioner kroner

 

6. Simon Kjær

Fra Fenerbahce til Sevilla

90 millioner kroner

 

7. Jannik Vestergaard

Fra Werder Brem til Borussia Mönchengladbach

90 millioner kroner

 

8. Simon Kjær

Fra Palermo til Wolfsburg

90 millioner kroner

 

9. Jesper Grønkjær

Fra Ajax til Chelsea

82 millioner kroner

 

10. Martin Braithwaite

Fra Toulouse til Middlesbrough

82 millioner kroner

 

11. Brian Laudrup

Fra Rangers til Chelsea

82 millioner kroner

 

12. Martin Laursen

Fra Parma til AC Milan

82 millioner kroner

 

13. Christian Poulsen

Fra Juventus til Liverpool

67 millioner kroner

 

 

14. Michael Laudrup

Fra Barcelona til Real Madrid

67 millioner kroner

 

15. Martin Laursen

Fra Verona til Parma

67 millioner

Landsholdskammerat tager pis på Schmeichel med gudedrøn

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+