Annonce:
Annonce:

Det danske titelræs: Derfor har Eriksen og Schmeichel succes

Arbejdsheste: Leicester med Kasper Schmeichel og Tottenham med Christian Eriksen kæmper om titlen. Og det er ifølge eksperterne ikke tilfældigt

Pochettino og Tottenham nyder stor succes i Premier League, hvor de pludselig er blandt de primære bejlere til titlen. Eriksen er en af hovedårsagerne. Og det samme er Schmeichel for Leicesters succes. (Foto: AP)
Pochettino og Tottenham nyder stor succes i Premier League, hvor de pludselig er blandt de primære bejlere til titlen. Eriksen er en af hovedårsagerne. Og det samme er Schmeichel for Leicesters succes. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Hvis nogen før denne sæson havde sagt, at lille Leicester med Kasper Schmeichel på mål ville ligge nummer ét, og Christian Eriksen og Tottenham ville ligge nummer to hele to tredjedele inde i Premier League-sæsonen, ville man tro, de havde fået svampe til deres stadion-pølser.

For det er ikke mere end ni måneder siden, at selvsamme Leicester kæmpede for at blive i Premier League. Og Tottenham? Ja, de har måske aldrig rigtig udfoldet deres potentiale. Før nu. Men at de to hold med Schmeichel på mål og Eriksen på midten indtager henholdsvis førsteog andenpladsen i Premier League, er ingen tilfældighed.

Annonce:

Det mener to danske Premier League-eksperter. De forklarer, hvordan i alverden det kan lade sig gøre, at Schmeichel og Leicester kan ligge nummer ét, og Tottenham og Eriksen kan indtage andenpladsen. Her handler det og arbejde og ydmyghed.

- Det er to hold, der altid yder 100 procent. Tottenham slår sig op på at være det mest løbestærke hold i ligaen, som konstant er i bevægelse.

Og Leicester knokler og er dygtige i omstillingsfasen, hvor de bruger få afleveringer på at komme frem til målet. Ingen af de to hold er for fine til at levere det beskidte arbejde. Heller ikke stjernerne Jamie Vardy og Riyad Mahrez og Harry Kane og Christian Eriksen.

Den slags gør forskellen, siger TV3 Sports fodboldekspert Peter Kjær til Ekstra Bladet.

TV: Leicester bestod den helt store eksamen, da de drog fra Etihad med en knusende sejr og tre point. Se eller gense højdepunkterne her.

Samtidig hæfter Kjær sig ved, at selv på spillemæssigt dårlige dage får Leicester og Tottenham noget ud af anstrengelserne.

Annonce:

- Når de ikke rammer en fodboldmæssigt god dag, så kan du være sikker på, at de arbejder 100 procent for at få resultaterne hjem. Det ser du ikke hos de store mandskaber, hvor stjernerne gestikulerer og slår op i banen, når det ikke lykkes.

Fingrene væk, rige PL-klubber: Topscorer bliver i Leicester

Gameplanen er på plads
Discoverys fodboldekspert og tidligere Manchester City-spiller Mikkel Bischoff er enig med Kjær i, at Schmeichels og Eriksens hold arbejder hårdere end de fleste andre i Premier League og derfor har succes. Men Bischoff også, de to mandskaber har noget andet, som de resterende 18 Premier League-mandskaber mangler.

- Både Leicester og Tottenham har et klart koncept, en gameplan. De ved, hvad vil gøre både med og uden bold, og så har de begge et stærkt kollektiv. Så har Leicester også de to bedste spillere i Premier League netop nu i Jamie Vardy og Riyad Mahrez.

Det gør forskellen, siger Bischoff til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Alle ved, hvordan Leicester spiller, de stormer frem og kører lige mod målet.

- Men de andre kan ikke stoppe dem, fordi de har farten.

Annonce:

- Og så bliver Leicester nok stadig undervurderet af de andre hold. Det giver dem masser af plads i kontrafasen, fordi de kan tillade sig at stå langt tilbage på banen. Og så lukker de få mål ind, fordi de er godt organiseret.

Medie: Nu forlænger Eriksen - så meget stiger lønnen

Også Eriksens Tottenham får ros af Bischoff for at have forbedret sig markant siden sidste sæson, hvor de lukkede mange mål ind.

- Tottenham har en rigtig bred trup. Sidste år var det kun Eriksen, Kane og Lloris, de afgørende aktioner skulle komme fra, men i år har de flere strenge at spille på, forsvaret er blevet rigtig godt, og de er virkelig dygtige i pres-spillet. Så kan de også skifte spillestil fra ' possession-bold' til hurtige omstillinger.

Så dem tror jeg meget på i det lange løb.

TV: Se alle weekendens 22 Premier League-mål samlet i ét klip

Danskernes store bidrag
Midt i Leicesters og Tottenhams øjeblikkelige succes finder man de todanske darmener lings, Schmeichel og Eriksen, som begge ifølge Kjær og Bischoff har store andele i deres mandskabers topplaceringer.

Annonce:

- Schmeichel er blevet den defensive politimand hos Leicester. Han sætter dagsordenen for, hvornår Leicester skal gøre det ene eller det andet. Han har udviklet sine lederevner og er dygtig til at få ro på spillet og dirigere de andre. Og så krydrer han det hele med gode redninger, siger Kjær, som samtidig mener, at Eriksen bidrager næsten lige så meget til Tottenhams mange sejre.

- Eriksen har fået en anden rolle nu. Han er ikke den ultimative stjerne, og det passer ham godt. Han er faldet ind i et samarbejde med de forreste, hvor han bevæger sig godt. Eriksens intelligens gør, at han er dygtig til at finde de steder på banen, hvor han kan få bolden på de rette tidspunkter, så han kan sætte spillet op, siger Kjær.

Ekspert: Leicester på vej mod Herfølge-bedrift

Også Bischoff køber præmissen om, at Schmeichel er en af de direkte årsager til Leicester vilde Premier League-run.

- De seneste to-tre måneder har han haft mange afgørende redninger. Han har været blandt de fem bedste målmænd i ligaen. Hans redninger har holdt dem inde i mange kampe. Uden hans afgørende redninger kunne de have tabt point flere gange, siger Bischoff.

Til gengæld er Bischoff ikke lige så overbevist om Eriksens andel i Tottenhams sejrsmarch.

Annonce:

- Hans rolle har været klart mindre i denne sæson.

Han er ikke så dominerende mere. Dele Alli har overtaget en del af hans rolle med at styre spillet. Men selvfølgelig har Eriksen været vigtig og spillet meget, men han har måske bare manglet afgørende aktioner i form af assists og mål.

Leicester-boss: Det er helt skørt

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: