Det Klopp’er ikke for Liverpool: Tæt på værste stime i 100 år

Tyskeren trækker alvorligt på sin kredit efter kun en sejr i otte kampe, og et nederlag til Chelsea vil tangere den værste stime siden 1923 på Anfield Road

Efter godt 16 måneder som manager for Liverpool er Jürgen Klopp røget ind i sin første, alvorlige krise. Foto: AP
Efter godt 16 måneder som manager for Liverpool er Jürgen Klopp røget ind i sin første, alvorlige krise. Foto: AP

Han trådte til under enorm forventningsjubel, charmerede alle og blev straks udstyret med nærmest ubegrænset kredit.

Men nu – godt 16 måneder senere - strammer det alligevel til for tyske Jürgen Klopp, der trods Liverpools øjeblikkelige fjerdeplads i Premier League er ude i noget, der umiskendeligt ligner en krise.

2017 har budt på otte kampe med kun en smal sejr over upåagtede Plymouth Argyle og senest et pokalnederlag til Wolverhampton samt en ligadukkert hjemme mod bundholdet Swansea.

Så den tyske charmør har i den grad ryggen mod muren, når topholdet Chelsea i aften kommer på besøg og kan tildele Liverpool det fjerde hjemmebanenederlag på stribe. En så negativ stime kan ikke engang de gamle på Anfield huske. Det skete nemlig senest i december 1923.

- Det vidste jeg ikke, men det gør jo ikke presset mindre, erkendte Klopp, da han blev forelagt scenariet.

- Men det er heller ikke vigtigt. Det handler om at vinde fodboldkampe, og nu får vi chancen igen.

Han skal nu vise sit format som motivator før en kamp, der for alvor kan sende Chelsea i udbrud og Liverpool ud af den vigtige Top 4. Og han forsøgte allerede på sit pressemøde at tale tingene op i optimistiske luftlag.

- Den seneste uge har vi tabt tre kampe i tre forskellige turneringer, og det er trods alt bedre, end hvis vi havde tabt dem i den samme. Man kan vælge at se på de tre kampe og sige, at alt er noget møg. Det kan jeg ikke gøre noget ved. Men for os er det vigtigt at bygge på de gode ting.

- Sådan skal livet leves ud fra min filosofi. Hvis du bare lider under de dårlige ting og fejrer de gode, så har du problemer med at være et lykkeligt menneske, filosoferede han.

- Skulle vi bare dukke hovederne over, at vi fejlede igen? Komme igennem sæsonen på en eller anden måde og prøve igen næste år med nye spillere og – hvis nogen beder om det - en ny manager?

Klopp besvarede selvsagt sine egne spørgsmål med et hovedrystende nej.

- Vi skal få det bedste ud af den base, vi har skabt indtil nu. Det er absolut ikke grund til andet. Og det vil hjælpe os mod Chelsea.

- Det kan se anderledes ud for mange folk, men jeg er gudskelov tættere på spillerne, siger den anerkendte mandskabsbehandler og fastslår, at han råder over en meget stærk trup.

Liverpool slog Chelsea i den omvendte kamp i september og med en sejr kan holdet minimere hullet op til London-holdet til syv point. Og netop en kamp mod topholdet er den perfekte mulighed for at rejse sig, mener målmand Simon Mignolet.

- Det er en stor kamp at se frem til – også med tanke på den måde, vi besejrede dem på i London. Når du har ryggen mod muren, vil du slå fra dig, og findes der en bedre kamp at gøre det i end denne?

 

Se også: Liverpool-boss efter ny nedtur: Svært at forklare

Se også: Overraskende: Derfor er Klopp ikke bedre end udskældt manager

Se også: Mourinho revser kampprogrammet i England

Se også: Durmisi: Jeg kender til Liverpools interesse

74 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere