Annonce:
Annonce:

Dobbelt op på White Hart Kane

Christian Eriksen måtte nøjes med en birolle, da Harry Kane gjorde sig historisk som dobbelt målscorer og matchvinder i London-derby

Harry Kane kommer ikke til at betale for en pint i nærheden af White Hart Lane foreløbig (Foto: AP)
Harry Kane kommer ikke til at betale for en pint i nærheden af White Hart Lane foreløbig (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Der var ikke alene lagt op til kamp om håneretten i det nordlige London. Der var i den grad også set frem til en vurderings-duel mellem midtbaneprofilerne Christian Eriksen og Mesut Özil.

Bedømt ud fra dagens kamp vandt tyskeren duellen. Dog kun med en minimal pointsejr fordi Arsenal-profilen med kampens første scoring fik sat et markant aftryk på derbyet mod Tottenham.

Christian Eriksen var i lange perioder af første halvleg klemt inde og kunne ikke finde rum at folde sig ud i. Derfor måtte han ofte nøjes med at spille bolden hurtigt videre, og han havde heller ikke det store held med at finde præcis adresse på sine dødbolde.

100 millioner: Derfor er Eriksen et røverkøb

Annonce:

Danskeren fightede til gengæld i vanlig stil og forsøgte hele tiden at gøre det rigtige fremad banen, og så kunne han sikkert leve med, at hans rival på klubbens topscorerliste, brandvarme Harry Kane, i stedet tog hovedrollen og gjorde sig til matchvinder med begge mål i en flot 2-1 sejr.

Tottenham åbnede godt og drev bolden frem i højt tempo, men Arsene Wenger, der stod i spidsen for sin 700. kamp i Premier League (og har vundet de seks første milepæle), havde organiseret sine tropper godt. De stod kompakt foran eget straffesparksfelt, og når bolden var erobret, gik det stærkt den modsatte vej.

På en tidlig kontra brød Danny Welbeck igennem i højre side, men Olivier Giroud fik ikke rigtigt ram på hans flade pasning. I stedet blev franskmandens kludespark til et perfekt oplæg til Mesut Özil, der på kanten af offside firsttimede læderet ind forbi Hugo Lloris.

Hans keeper-kollega i den anden ende var dog langt mere i aktion i første halvleg, hvor David Ospina parerede kompetente forsøg fra Harry Kane, Danny Rose og Ryan Mason.

Annonce:

Efter pausen fik han endnu mere at se til, og efter ti minutter kunne han kun fiste Mousa Dembeles hovedstød et par meter ud i feltet, hvor Kane dukkede op og udlignede med sit niende mål i de seneste ni Premier League kampe.

Kort efter var Welbeck tæt på i den anden ende, og sådan bølgede det frem og tilbage i det underholdende derby, indtil en forventningsfuld summen pludselig bredte sig på White Hart Lane i det 72. minut.

En dansk frisparksekspert var selv blevet nedlagt en halv snes meter udenfor feltet, og nu tog han sigte og tilløb. Men symptomatisk for dagens halvtørre dansker-dynamit sparkede Eriksen over mål.

Til gengæld ramte Kane plet igen, denne gang fornemt med hovedet, da han fem minutter før tid gjorde sig til matchvinder. Desværre for ham havde den engelske landstræner Roy Hodgson netop forladt tribunen, men mon ikke den 22-årige brandvarme angriber banker alvorligt på?

Annonce:

- Det her er en følelse, som jeg ikke vil glemme i resten af min karriere. Mit første Nordlondon-derby - og så vinde det på den måde - det er fantastisk. Jeg tror ikke, jeg får meget søvn i nat, sagde Harry Kane til den britiske tv-station BT Sport.

I tabellen gled Tottenham med sejren forbi Arsenal og op på en foreløbig fjerdeplads.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: