Dobbelt rødt: Arsenal knækket af Chelsea

Tåbelige udvisninger blev udslagsgivende for Arsenal i lørdagens storkamp mod Chelsea

Foto: AP
Foto: AP

En i forvejen dum uge blev lørdag eftermiddag helt forfærdelig for Arsène Wenger og Arsenal FC.

London-braget mod rivalerne fra Chelsea blev tabt 2-0 på scoringer af Kurt Zouma og Eden Hazard i 2. halvleg på Stamford Bridge, og det var endnu et gok i nødden til Wenger og co. efter midtugens miserable indsats i Champions League mod Dinamo Zagreb.

At det så samtidig er Chelsea, der fik The Blues ned med nakken, gør sikkert ikke Wengers humør bedre, der gennem mange år har haft et langt fra venskabeligt forhold til José Mourinho hos Chelsea.

De to hilste dog på hinanden inden kampstart - om end voldsomt slattent, hvorefter der så heller ikke var yderligere kommunikation mellem dem, hvilket i deres tilfælde må siges at være en positiv ting.

Provokerende Costa
Arsenal lagde godt fra land og forsøgte straks at vise, at man ikke var rystet af Zagreb-mareridtet. Chelsea slog dog fint igen, og spanske Pedro havde efter en halv times tid halvlegens største chance. Det skal dog siges, at det var landsmanden Francesc Fábregas' fortjeneste.

Han serverede bolden perfekt for Pedro, der dog misbrugte muligheden, da Petr Cech kom hurtigt ud af sit mål.

1. halvleg blev skæmmet kort før pausen af Diego Costa, der gjorde sig fortjent til et rødt kort og alverdens skældsord fra José Mourinho, da han i Arsenals straffesparksfelt langede voldsomt ud efter Laurent Koscielny.

Franskmanden forholdt sig cool, men det gjorde hans holdkammerat Gabriel ikke. Brasilianeren lagde sig imellem og tog sig lige en svingom med altid kontroversielle Costa, inden de begge fik sig et gult kort.

Diskussionen fortsatte mellem de to, mens de løb op mod midten af banen, og det var tydeligt, at de ikke helt kunne komme til enighed. Ved den efterfølgende markering valgte Gabriel lige at træde Costa over tæerne, hvilket han naturligvis omgående reagerede på overfor dommer Mike Dean.

Cazorla stemplede ud
Opmanden havde ikke anden mulighed - efter kort at have konsulteret sin linjedommer - end at smide Gabriel ud.

Se udvisningen her

Og da Kurt Zouma otte minutter inde i 2. halvleg steg til vejrs og headede Chelsea foran, var det for alvor op ad bakke for The Gunners.

Med undtagelse af en stor Alexis Sánchez-mulighed var Arsenal virkelig i vanskeligheder halvlegen igennem, og skyerne blev blot endnu mørkere over Wenger, da anfører Santi Cazorla parkerede hovedet og stemplede igennem på Fábregas, hvilket udløste dagens andet røde kort.

Derfra var det en formsag for de forsvarende mestre at spankulere sejren i hus.

I sidste minut kunne Eden Hazard endda øge til 2-0, da han via ryggen på Calum Chambers sikrede sejren endegyldigt.

Sejren er i den grad kærkommen for Chelsea, der får tre point for blot anden gang i seks forsøg denne sæsons Premier League.

Arsenal og Arsène Wenger må til gengæld konstatere, at augusts sejr i Community Shield fortsat er franskmandens eneste triumf over José Mourinho i 15 forsøg.

10 kommentarer
Vis kommentarer