Dommen over eminente Eriksen: To genistreger - og en bommert

Den danske landsholdsspiller hyldes dagen efter Tottenhams store sejr over Stoke i Premier League. Eneste malurt i bægeret var en kæmpe afbrænder i første halvleg

Set med danske briller er den engelske titel-kamp en ren fornøjelse at følge.

For helt ekstraordinært kæmper to danske landsholdsspiller om det prestigefyldte mesterskab i en af verdens bedste ligaer. Kasper Schmeichel og sensationsholdet Leicester på den ene side og Christian Eriksen og Tottenham på den anden.

Søndag leverede førstnævnte blandt andet en fremragende redning og var involveret i det første Leicester-mål, da 'The Foxes' spillede 2-2 i et sandt drama mod West Ham.

Dansk tvekamp i toppen af Premier League. (Foto: Alloverpress)
Dansk tvekamp i toppen af Premier League. (Foto: Alloverpress)
 

Mandag aften var landsholdskammeraten Eriksen så i aktion for Spurs, der uden de store problemer udraderede Stoke på udebane med 4-0.Dermed barberede Tottenham forspringet til Leicester ned til fem point, før de afgørende fire kampe i Premier League.

Christian Eriksen var som sædvanligt med i alle 90 minutter for sit succesfulde hold, og den danske midtbanespiller var flere gange i centrum på Britannia Stadium.

TV: Se Eriksens to flotte assists i videoen øverst i artiklen

Den 24-årige playmaker spillede generelt en flot kamp og krydrede det med to fænomenale oplæg i anden halvleg. Eneste negative bemærkning var den store afbrænder midt i første halvleg, hvor Eriksen overplacerede sit skud alene med målmanden og ramte overliggeren.

På trods af den fæle misser får Eriksen alligevel flotte ord med på vejen i pressen. I flere medier nævnes han som en af de absolut bedste på banen sammen med målscorerne Dele Alli og Harry Kane.

TV: Her rammer Eriksen overliggeren

Avisen Independent giver Eriksen karakteren ni ud af ti, og hæfter sig ved danskerens flotte anden halvleg.

- I pausen var der en frygt for, at hans tidlige afbrænder ville koste for Spurs i sidste ende. Men hans anden halvleg - især hans pasningsspil - var helt fænomenal.

ESPN er på samme bølgelængde -med ros og karakter -  og nævner misseren som det eneste minus.

- En aflevering af den fineste art ved Allis første mål og senere var et kraftfuldt løb medvirkende til, at han kunne lægge op til den anden scoring. Danskeren er tilbage på sit bedste niveau, og Stoke kunne slet ikke holde styr på ham. Eneste malurt i bægeret var hans skud på overliggeren, hvor han skulle have scoret, skriver de.

Avisen Standard har Alli og Kane som bedste aktører - og med Eriksen som tredjebedste.

- Han burde have øget til 2-0 i første halvleg, da han bragede bolden på opstanderen, men på den anden side var han involveret i opløftende spil på hele banen med fine afleveringer - og han viste helt fantastisk overblik med sine to oplæg til Alli. Han efterlod Stoke på flade fødder, vurderer de.

TV: Se alle målene i Tottenhams storsejr mod Stoke:

Er du vild med Premier League? Så tjek Ekstra Bladets nye værktøj, der kan vise dig, hvordan det hele ender - du skal bare bruge din fodboldviden og taste et par resultater ind:

23 kommentarer
Vis kommentarer