Dommerskandale i Premier League: Er det korruption?

Alarmerende tweet fra engelsk topdommer rejser spørgsmål om snyd i kølvandet på Agüeros karantænedom

I Manchester Citys 3-1-sejr over West Ham United sendte klubbens argentinske bomber Sergio Agüero sin direkte modstander Winston Reid til tælling efter at have svunget en spids albue direkte i smasken på den newzealandske forsvars-kæmpe fra London-klubben.

Citys stjerne-angriber undslap dog mirakuløst at blive straffet for den voldelige episode med hverken kort eller reprimander fra kampens engelske dommer Andre Marriner.

Til gengæld gik det engelske fodboldforbund, FA, efterfølgende ind i sagen for at undersøge, om den til tider lidt aggressive argentiner burde slippe ustraffet for den temmelig usportslige handling.

De engelske dommerregler foreskriver dog, at en spiller ikke efterfølgende kan blive idømt straf for hændelser, som i første omgang blev enten set eller noteret i dommerens lille, sorte bog.

Men efter at have gennemgået tv-billederne fra opgøret, traf forbundet deres afgørelse i sagen med påstanden om, at Andre Marriner ikke havde opdaget 'slagsmålet' i kampens hede.

Til Manchester-klubbens store ærgrelse endte Agüeros albue-episode altså med at kaste en karantæne-dom på tre spilledage af sig.

Dermed så det ud til, at City-manager, Josep Guardiola, måtte undvære sit stærkeste offensive kort i næste weekends lokal-derby og rival-opgør mod Manchester United og sin nemesis José Mourinho.

Tvunget til at lyve
Men den tidligere engelske Premier League-dommer, 55-årige Mark Halsey, der stoppede karrieren tilbage i 2013, har efter offentliggørelsen af FA-dommen ikke kunne afholde sig fra at melde sig ind i debatten om den kontroversielle kendelse.

I går diskede den tidligere top-dommer nemlig op med en særdeles rystende afsløring på sin Twitter-profil, da han svarede én af sine følgere, som havde spurgt ind til den tvivlsomme kendelse fra FA:

- Paul, jeg har selv befundet mig i en lignende situation, da jeg havde overværet en episode, som jeg efterfølgende blev beordret til at benægte, at jeg havde set.

Halsey uddybede senere sin kommentar med, at The Professional Game Match Officials Board, som har til opgave at sikre standarden for dommerkendelser i Premier League, angiveligt skulle være den rigtige 'skurk' bag problemet:

- For at være fair over for FA, så er det ikke dem. Det kommer fra PGMOL.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den tidligere Premier League-dommer Mark Hasley har dømt 280 PL-kampe i sin karriere. Foto: IMAGO SPORT
Den tidligere Premier League-dommer Mark Hasley har dømt 280 PL-kampe i sin karriere. Foto: IMAGO SPORT
 

Og nu kan det opsigtsvækkende tweet fra den tidligere Premier League-dommer, som har sat flere fodbold-eksperter og andet godtfolk på den anden ende, ikke blot gå hen og annullere FA's seneste karantænedom.

For tweetet fra Halsey kan måske sætte hele bestyrelsen fra The Professional Game Match Officials under stærk mistanke om snyd og korruption.

Sådan lyder udlægningen i hvert fald fra den tidligere Manchester United-profil og nuværende Sky Sports-ekspert, Gary Neville.

- @FA and @premierleague jeg tror I ligger inde med et kæmpe problem, lyder det fra den tidligere United-stjerne.

Engelske Sky Sports og The Mirror har forsøgt at kontakte Mark Halsey for yderligere kommentarer, men har indtil videre ikke kunne få en uddybende forklaring på tweetet fra hovedpersonen selv.

Premier League-topscorer straffet hårdt efter svinestreg

Peps udrensning fortsætter: Stjernen udeladt fra CL-trup

 

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.