Drømmehug redder tamme Liverpool

Philippe Coutinho sikrede Liverpool en fantastisk start på sæsonen med tre lidt heldige point i Stoke

'Vi er Liverpool. Tra-la-la'.

Sådan storskrålede de medrejsende Liverpool-tilhængere i de døende minutter af sæsonpremieren, mens skuffede Stoke-tilhængere luskede ud af Britannia Stadium.

Da The Reds senest var på besøg her for blot 11 uger siden, endte det med en snitter på 6-1 og en ganske forfærdelig sæsonafslutning. Og Brendan Rodgers kunne møde efter sommerferie som Premier Leagues ifølge bookmakerne mest fyringstruede manager.

Presset lettede lidt på nordireren, da Liverpool med en 1-0-sejr ude over Stoke fik en resultatmæssig perfekt start på Premier League-sæsonen.

Meget sigende var det en enkeltmands-præstation, der efter 86 minutter afgjorde en kamp med ellers fast kurs mod 0-0.

Philippe Coutinho vred sig løs af en Stoke-spiller, trak ind i banen og sikrede de tre point med en drøm af et langskud fra 25 meter drejet uden om Jack Butland i Stokes mål.

Foreståeligt var Liverpool-manageren en glad mand.

- Det var en god præstation efter en lang forsæson. Og at sikre sejren, efter hvad der skete her i sidste sæson, var endnu vigtigere. Vi viste stor viljestyrke som hold, og vores kvalitet viste sig, konstaterede Rodgers.

Stoke-manager Mark Hughes mente, at uafgjort havde været mere fair og kunne ikke umiddelbart få øje på 80 millioner punds forskel på mandskaberne.

Se Coutinhos drømmehug øverst i artiklen.

Spillemæssigt var der ellers langt mellem lækkerierne - hos begge mandskaber.

Brendan Rodgers havde valgt fem gengangere fra nedslagtningen i maj og gav herudover Premier League-debut i Liverpool-trøjen til Nathaniel Clyne, Joe Gomez, James Milner samt sommerens store indkøb Christian Benteke. 

Særligt i første halvleg havde Liverpool store problemer med at få spillet til at flyde, og den 32 millioner pund dyre belgier fik ikke meget at arbejde med som enmandshær oppe foran.

Philippe Coutinho havde ikke spillet nogen stor kamp før sin afgørende scoring. (Foto: AP)
Philippe Coutinho havde ikke spillet nogen stor kamp før sin afgørende scoring. (Foto: AP)
 

Begge mandskaber havde problemer med at producere chancer. Faktisk havde Liverpool ikke en eneste solid afslutning i første halvleg, og Stoke var det bedste hold i en ellers trist premiere.

To tredjedele af kampen var gået, før hjemmeholdet var tæt på at bringe sig i front ved Mame Biram Diouf, men senegaleserens forsøg tæt under mål sneg sig uden om stolpen.

Uden at det blev rigtig kønt spillede Liverpool sig op i anden halvleg. Ikke mindst efter Emre Can kom ind i stedet for Adam Lallana med en halv time igen.

Forsvarsklippen Martin Skrtel var tæt på med et hovedstød efter 68 minutter, inden Coutinhos drømmehug fire minutter før tid afgjorde sagen. Uafgjort havde været et mere fair resultat, men det kan ikke ses i tabellen.

TV: Det er ikke første gang, Coutinho hamrer læderet ind fra langt afstand. Brasilianeren scorede et lignende mål mod Manchester City tilbage i marts måned. Ny perlen her:

32 kommentarer
Vis kommentarer