Droppet i Chelsea: Nu bliver han verdens 3. bedst betalte

Oscar kan grine hele vejen til banken og tilbage igen, når han inden længe bliver blandt verdens mest løntunge fodboldspillere

Ingen grund til at hænge med mulen. Der er penge at hente i Kina. Mange penge. Sådan rigtig mange penge! Foto: AP
Ingen grund til at hænge med mulen. Der er penge at hente i Kina. Mange penge. Sådan rigtig mange penge! Foto: AP

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det kinesiske fodboldmarked et rigtig godt sted at være i, hvis man vil score kassen på sine evner som fodboldspiller.

Selvom man ikke hører til klodens allerbedste spillere, er de kinesiske klubber bestemt ikke bange for at smide endog mange millioner af sted efter profiler - både i overgangssum og lønkroner.

Da det brasilianske muskelbundt Hulk strøg til den kinesiske storklub Shanghai SIPG, blev brasilianeren pludselig til en af de dyreste og bedst tjenende fodboldspillere nogensinde.

En anslået årsløn i underkanten af 140 millioner kroner kan Hulk sætte ind på kontoen, mens han spiller knap så mediedækket fodbold i Asien.

Men nu tyder meget på, at Hulks løn bliver overgået af en landsmand. For meget peger i retning af, at Chelsea-spilleren Oscar er tæt på et skifte til selvsamme kinesiske klub, som landsmanden Hulk tørner ud for.

Sparsom spilletid i London-klubben, efter Antonio Conte er kommet til og har skiftet spillesystem, fik kineserne til at rette henvendelse, og et bud på efter sigende i omegnen af enorme 52 millioner pund (Omkring 460 millioner kroner) har givet London-klubbens regnskabschef julelys i øjnene. Og klubben har efter sigende takket ja til buddet. En handel, der vil være blandt de 15 største nogensinde.

Men det er ikke det eneste spektakulære ved overgangen. For Oscar kommer virkelig til at score kassen i Kina.

Således skriver den store britiske avis The Times, at den brasilianske midtbanespiller kan mangedoble sin årsløn. Han tjener 90.000 pund om ugen i Chelsea - i Shanghai bliver den ugeløn 400.000 pund ...

Den løn sender ham helt i top på listen over de bedst tjenende fodboldspillere, hvor kun sportens to allerstørste stjerner, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, tjener mere.

Oscar bekræftede selv overfor hjemlandets avis 'Globo', at handlen var 90 % på plads, og at kun bureaukratiske detaljer manglede, inden kæmpe-handlen kan gennemføres. Dermed kan endnu en brasilianer snart iklæde sig Shanghai SIPG's spillerdress.

Ifølge The Times forsøgte tyrkiske Fenerbache ellers at overtale Oscar til et skifte - ikke mindst med udsigten til Champions League-deltagelse, men brasilianeren har altså valgt med økonomien for øje.

Og 3,5 millioner kroner i løn om ugen ser godt ud i alles øjne...

Oscar står kun noteret for otte kampe i Chelsea i denne sæson.

Foto: AP Intl. fodbold Absurde lønninger: Så meget tjener verdens rigeste fodboldspillere

35 kommentarer
Vis kommentarer