Duer ikke: 'Zlatan er for gammel'

Zlatan Ibrahimovic bliver rygtet til alverdens storklubber. Men det er ikke dem alle sammen, der lige klar på at få den aldrende svensker på holdkortet 

Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal mere end antyder, at han ikke er interesseret i at få Zlatan Ibrahimovic til klubben. (Foto: Thibault Camus)
Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal mere end antyder, at han ikke er interesseret i at få Zlatan Ibrahimovic til klubben. (Foto: Thibault Camus)

Arsenal, Chelsea, Inter og Manchester United. Det er bare nogle af de storklubber, der er blevet rygtet interesserede i svenske Zlatan Ibrahimovic, som er kontraktfri af Paris Saint-Germain til sommer.

Svenskerens agent, Mino Raiola, har da også udtalt, at 'alle storklubberne har banket på døren' for at forhøre sig om Zlatan. Men meget tyder nu på. at han ikke skal sætte sin solide næse op efter et skifte til Manchester United. For United-nanager Louis Van Gaal mere end antyder, at han ikke vil give den svenske scorekonge en kontrakt. Det skyldes svenskerens fremskredne alder.

- Man ved aldrig, hvad der sker. Men Zlatan er allerede 34 år. Og jeg har tidligere nævnt, at det var alderen, der gjorde, at vi lod flere spillere forlade klubben, da jeg kom til, siger Louis van Gaal i et interview med svensk Viasat.

Van Gaal siger desuden, at United er nødt til at købe ind, fordi klubben netop har skilt sig af med en flok ældre spillere og nu har brug for endnu flere unge med fart og kreativitet.

Fransk fodbold Træner fortryder: Undskyld Zlatan!

Men selvom Zlatan ikke umiddelbart opfylder fart- og alderskriterierne, så har van Gaal lagt mærke til svenskerens flotte præstationer, som har ført til 35 sæsonscoringer i alle turneringer for de franske mestre.

- Jeg synes, det er utroligt, det han præsterer. Paris Saint-Germain er Zlatan, og det er fantastisk. Når en manager som mig, der fokuserer på holdet frem for individualisten, siger sådan noget, så er det en anerkendelse af ham, siger hollænderen.

Nu, hvor Zlatan næsten er afvist, giver van Gaal så sit syn på, hvilke spillere der så skal føre United tilbage til toppen af premier League og international fodbold.

- Jeg kan bedre lide vores egne, ungdomsspillere, fordi de allerede kender kulturen i Manchester United, og det er også filosofien at bruge de unge i klubber som for eksempel Ajax, Barcelona og Bayern München.

Hvis Louis van Gaals 18-årige angrebsopfindelse Marcus Rashford, bliver matchvinder søndag mod titelbejlerne Tottenham, som han blev i forrige runde mod City, kan det nok være, United glemmer alt om at købe en ny angriber foreløbig. 

I en reklame for drikken Vitamin Well insisterer Zlatan Ibrahimovic ellers på, at han ikke er 'done' men 'Just warming up'. Se den selvsikre fodboldspiller her. (Video: Vitamin Well) 

64 kommentarer
Vis kommentarer