Annonce:
Annonce:

Dyr dumhed: De Gea kan kræve kæmpe kompensation

Ifølge spansk avis kan David De Gea kræve op mod 112 millioner kroner af Real Madrid for det fejlslagne skifte fra Manchester United

Deavid De Gea holder skindet på næsen rent økonomisk trods det kiksede skfite til Real Madrid. Spørgsmålet er, om han hellere ville spille fodbold end sætte en kæmpe kompensation i banken. (Foto: AP)
Deavid De Gea holder skindet på næsen rent økonomisk trods det kiksede skfite til Real Madrid. Spørgsmålet er, om han hellere ville spille fodbold end sætte en kæmpe kompensation i banken. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

David De Gea kan allerede nu se frem til at blive en hel del mere velhavende, selvom et skifte fra Manchester United til Real Madrid - og dermed en solid lønstigning - ser ud til at være faldet igennem i det transfervindue, der for engelske klubber smækkede ved midnat mandag aften.

Enorm brøler: Derfor falder De Gea-handlen til jorden

Den spanske målmand har ifølge flere medier allerede forhandlet sine personlige betingelser på plads med Madrid, inden de to klubber var blevet enige om en handel - og i de betingelser står blandt andet, at Real Madrid skal betale en kompensation på 10 millioner euro, hvis en handel ikke var faldet igennem 20. august - og yderligere fem millioner euro, hvis den ikke var gået igennem 1. september.

Annonce:

Det var den seriøse spanske avis El Pais, der allerede i juli bragte historien om De geas monsterkompensation, der altså løber op i 15 millioner euro - 112 millioner kroner. Kompensationen dækker blandt andet den lønstigning, De Gea går glip af, fordi handlen ikke er gået igennem.

Spørgsmålet er så, om Real Madrid kan sende en del af regningen videre til Manchester United.

Fortsat mystik om handel
Der er fortsat modstridende forklaringer på, hvorfor handlen endte med at falde igennem mandag aften.

Ifølge Manchester United havde de inden midnat (klokken 23 engelsk tid) skrevet alle oplysninger om handlen ind i FIFA's såkaldte Transfer Matching System (TMS). Manchester United hævder ifølge engelsk presse, at de har en kvittering fra FIFA, som bekræfter dette.

Hvis den købende klub også har skrevet enslydende oplysninger ind i TMS, låses handlen og godkendes. Derefter skal det spanske fodboldforbund ansøge om at få spillerens licens udleveret fra det engelske forbund, men dette kan godt ske efter transferdeadline.

Twitter-folket skriger af grin over De Gea-handlen

Annonce:

Ifølge de første rapporter blev De Gea-handlens godkendelse overskredet med 28 minutter. Og det er aldrig før sket, at en spansk klub har fået dispensation til at gennemføre en handel efter deadline, så det er 28 trælse minutter, hvis den oplysning passer.

Men ifølge Sky Sports' journalist Gary Cotterill har La Liga aldrig modtaget noget som helst fra Real Madrid:

- La Liga har sagt, at Real Madrids papirarbejde dukkede op 28 minutter for sent. Nu hører jeg dog fra La Ligas kontor, at de slet ikke har fået dokumenter på De Gea overhovedet! Ikke til tiden, ikke for sent, ikke nogle minutter efter deadline, men overhovedet ikke. I dette øjeblik er der ikke modtaget papirarbejde, der ansøger om at tilføje De Gea til Real Madrids trup. Historien er mystisk ... siger Cotterill til Sky Sports' live-dækning af transfervinduets sidste timer.

Manchester Uniteds oplysninger om, at de har skrevet handlen ind i TMS før deadline, er i første omgang blevet bestridt i spansk presse, ligesom Manchester Uniteds transferansvarlige, Ed Woodward, på Twitter er blevet sammenlignet med Basil Fawlty for sin rolle i den mærkelige sag.

Annonce:

Indtil det endelig opklares, hvem der har nølet eller fejlet, eller om transfersystemet eventuelt er gået ned omkring deadline, kan De Gea altså glæde sig over en saftig kompensation - et plaster på den triste omstændighed, at han næppe kommer til at spille fodbold i det kommende halve år.

FIFA har afvist at kommentere sagen, da dokumenterne behandles som fortrolige.

Husk det engelske transfervindue første lukker kl. 19.00 tirsdag. Du kan følge det LIVE her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: