Efter 26 operationer: Så vildt ser Premier League-ben ud i dag

Hans ben ligner ikke længere et ben, men nu kan han faktisk spille fodbold igen

David Busst viser sit ben frem 19 år efter sin vilde skade i Premier League (Foto: All Over)
David Busst viser sit ben frem 19 år efter sin vilde skade i Premier League (Foto: All Over)

Det ser voldsomt ud, når fodboldspillere bliver skadet, men hvordan ser et Premier League-ben ud et par årtier efter et karrierestop? Det giver den tidligere Premier League-spiller David Busst nu svaret på.

8. april 1996 brækkede Coventry-spilleren benet i et vildt sammenstød med Manchester Uniteds Brian McClair og Dennis Irwin lige foran Peter Schmeichel.

19 år efter har han gennemgået 26 operationer, og benet er ikke blevet kønnere.

Busst husker stadig, hvordan han blev skadet efter 87 sekunder på banen.

- Jeg vidste, at der var sket noget alvorligt. Der var noget, der ikke var, hvor det skulle være. Jeg kunne se reaktionen på folk omkring mig, siger Busst til Daily Mail.

- Jeg glemmer aldrig Dion Dublin, der bare bøjede sig ned med sin hånd på sit hoved og så rædselsslagen ud i øjnene, siger Busst.

- Jeg kiggede ikke ned, for jeg gik i chok-tilstand. Smerten var ulidelig, og jeg frøs til is. Jeg troede, at en hver bevægelse ville gøre det værre, siger Busst.

Fysioterapeuter og læger fra begge hold kom på banen, og Coventry-spilleren blev kørt på hospitalet, hvor en hurtig operation ventede.

- De ville så foretage operationen med mig ved bevidsthed, fordi jeg havde fået mad, men jeg sagde bare: 'Nej, bare giv mig noget og gør, hvad I skal gøre', husker Busst.

- Jeg husker det, fordi Cantona scorede, og en af de ansatte hoppede op og ned og råbte 'yes, yes, yes', og så startede det, husker Busst.

Se også: Cornelius klar på rekordtid

Se også: Bendtner støtter dansk hold: Betaler Lord-banner

- De var nødt til at få kamptøjet af mig, og jeg vil altid huske, da de fjernede min støvle, min sok og min benskinne, for jeg var stadig vågen, husker Busst.

- Jeg var i smerte, og det føltes som, at det hele eksploderede. Jeg kom frem og tilbage mellem en ortopædkirurg og en plastikkirurg, husker Busst.

- Der var ingen blodtilførsel til det åbne sår, så de var nødt til at skrælle bagsiden af min læg og dreje den 45 grader for at få blodtilførslen tilbage til knoglen, siger Busst.

Av, av! Michael Krohn-Dehli går i græsset i store smerter. Man fornemmer, at selv modstanderne er chokerede over skaden. Foto: AP Sport og Spil Her er fodboldens værste skader

I de første 12 dage gennemgik han 10 operationer, og han blev ramt af MRSA-stafylokokker.

- Mange af operationerne skyldtes, at de skulle rense såret, skylle det hele ud, og så håbede de, at det ville helbrede sig selv, husker Busst.

På et tidspunkt var det planlagt, at lægerne ville tage en muskel ud af hans ryg og lægge den ind igen for at skabe en frisk blodforsyning, men i sidste øjeblik kom der fremskridt.

Zlatan Ibrahimovic svinger med albuen (Foto: AP-TV) Premier League - 27. jul. 2015 - kl. 18:26 TV: Smadrer Chelsea-stjerne: Gør Zlatan det med vilje?

Et halvt år efter operationen kunne han begynde at presse benet.

- Den bedste operation fik jeg mellem 12 og 18 måneder efter, hvor jeg fik rettet den store sene, der holder ankelen på 90 grader, siger Busst, der i alt har gennemgået 26 opereationer.

Han husker, hvordan Steve Bruce, Ryan Giggs og David Beckham fra Manchester United alle besøgte ham i den svære tid.

I dag kan Busst faktisk spille fodbold igen, og selvom han ikke kan bøje tæerne opad, så hygger han sig med at spille på oldboys-holdet. Helt glemme sin fortid kan han dog ikke.

- Jeg har altid været åben for at tale om skaden, og det er uanset, om det er på mit arbejde, folk i lokalsamfundet eller Coventry-fans. Det er det, jeg er kendt for, og det gør ikke noget, siger Busst.

Busst spillede 50 kampe for Coventry i Premier League fra 1992 til 1996. I dag er han 48 og efter et par små trænerjob arbejder han som såkaldt Community Manager i Coventry.

Også i Danmark er der alvorlige skader - se Cornelius' skrækskade:

21 kommentarer
Vis kommentarer