Efter choknederlag: Fans kræver Mourinhos hoved på et fad

Tålmodigheden med Jose Mourinho er ved at slippe op hos United-fansene efter et overraskende nederlag til Derby i Liga Cuppen 

Frank Lampard var i 00'erne en af Mourinhos største stjerne i Chelsea. Tirsdag sendte den tidligere midtbanespiller så sin gamle manager ud af Liga Cuppen. Foto: AP/Martin Rickett
Frank Lampard var i 00'erne en af Mourinhos største stjerne i Chelsea. Tirsdag sendte den tidligere midtbanespiller så sin gamle manager ud af Liga Cuppen. Foto: AP/Martin Rickett

Lærlingen overvandt læremesteren.

Det var intet mindre end en sensation, da Derby med Frank Lampard i spidsen tirsdag ekspederede mægtige Manchester United ud af Liga Cuppen på Old Trafford.

Dermed blev det langt fra et glædeligt gensyn med sin tidligere midtbanegeneral i Chelsea-æraen for Uniteds portugisiske manager, der måtte se sit mandskab tabe opgøret i straffesparkskonkurrence til Championship-klubben.

Det var efter kampen en yderst presset Jose Mourinho, der skulle forsvare nederlaget over for fans og den engelske presse. Her høstede spillerne ikke meget opbakning fra den iltre manager - tværtimod.

Fans rasende
Først fik Phil Jones, der brændte det sidste og afgørende spark, en hård medfart af Mourinho, og efterfølgende fik hele verden at vide, at Pogba med sikkerhed ikke er vice-anfører i den engelske klub længere.

Men choknederlaget og portugiserens vredesudbrud efter kampen har langt fra hjulpet på den efterhånden forsvindende lille tillid til Mourinho-projektet blandt klubbens mange fans.

Umiddelbart efter nederlaget mod Lampards tropper var Twitter nemlig ved at koge over med vrede kommentarer rettet mod Mourinho, der får hård kritik med på vejen fra egne supportere og fangrupper.

'Det største spark i 'kuglerne' i aften er, at Frank Lampard har været i Derby i to måneder, hvor han allerede har fået sit holdf til at spille med stil. Mourinho har været her over TO ÅR, og vi har stadig ingen ide om, hvad vi laver. Det er langt mere end bare en joke nu', skriver The Man  Utd Way eksempelvis.

Læs flere vrede kommentarer herunder:

Hænger straffesparksskurk ud
Phil Jones blev skurk hos hjemmeholdet, da han med Uniteds ottende spark sendte bolden til højre for sig selv og ind i favnen på Derbys målmand.

Selvom det med statsgaranti må have været den detalje-orienteretdeUnited-manager, der selv havde valgt Jones som skytte, har han tydeligvis ikke været sikker på sin forsvarsspillers kvaliteter fra ellevemeterpletten. 

- Da jeg så, at vi nåede til både sjette og syvende spark, vidste jeg, at vi ville komme i problemer med Jones, fortæller en kontant Mourinho efter kampen.

Inden Jones' spark havde United scoret på alle sine syv forsøg, mens Derby havde scoret på alle sine otte forsøg.

Og Mourinho ærgrer sig over, at spillerne ikke fik lukket kampen i første halvleg, hvor Juan Mata med en tidlig scoring ellers havde bragt det engelske storhold foran.

- Vi havde muligheder for at dræbe kampen, men det gjorde vi ikke. I pausen gentog jeg, hvad jeg sagde i vores seneste kamp: At det andet hold helt sikkert stadig troede på det, fordi kampen stadig var åben, lyder det fra United-manageren.

Artiklen fortsætter under billedet..

United-fans kommer ikke til at se Pogba bære anførerbindet igen så længe Mourinho er manager i klubben, slår portugiseren fast. Foto: AP/Alastair Grant
United-fans kommer ikke til at se Pogba bære anførerbindet igen så længe Mourinho er manager i klubben, slår portugiseren fast. Foto: AP/Alastair Grant

Anførerbind flået af verdensmester
Men Mourinho stoppede ikke der. Tirsdag gik meldingerne på, at det hårdtprøvede forhold mellem træneren og den franske superstjerne Paul Pogba havde lidt endnu et knæk.

Mourinho skulle efter sigende have flået anførerbindet af verdensmesteren, der i en række kampe har vikarieret for den skadede Antonio Valencia, foran hele United-truppen.

Det sidste ville portugiseren dog ikke forholde sig til efter det sensationelle nederlag til Derby, men han bekræftede, at Pogba ikke længere har en fremtid som anfører i klubben.

- Den eneste sandhed er, at jeg har taget beslutningen, om at Paul ikke længere er vores viceanfører. Der har ikke været nogen uoverensstemmelser eller nogen problemer overhovedet, siger Mourinho.

Paul Pogba var ikke med, da United tirsdag aften blev sendt ud af Liga Cuppen efter et nederlag i straffesparkskonkurrence til Derby.

- Den samme person, der beslutter, at Paul ikke længere er viceanfører, er præcis den samme person, der besluttede, at han var - nemlig mig.

- Jeg er manageren. Det er mig, der kan tage disse beslutninger. Der har ikke været nogen problemer, og det her er bare en beslutning, som jeg ikke behøver at forklare, lyder det fra den portugisiske manager.

Mourinho og United har fået en sløv start på sæsonen. Ud over tirsdagens exit i Liga Cuppen halter klubben allerede efter de øvrige tophold i Premier League.

United har ti point efter sæsonens første seks kampe. Det er otte point færre end rivalerne fra Liverpool, der indtager førstepladsen.

Se også: Pokal-drama og rødt kort da United overraskende røg ud

Se også: Mourinho smider United-bombe: Tager drastisk Pogba-beslutning

Se også: Superstjerne irriterer Mourinho: 'Jeg er helt i vildrede'

Se også: Manchester United præsenterer ny rekordomsætning

47 kommentarer
Vis kommentarer