Efter tysk tanketorsk: Wenger langer ud efter Costa

Arsenal-manageren mente, at Chelseas kontroversielle angriber havde stor andel i det røde  kort, som Per Mertesacker blev præsenteret for i første halvleg

Der var ikke spillet mange minutter af kampen mellem Arsenal og Chelsea, før der udspillede sig en dramatisk episode.

Chelseas Diego Costa blev sendt i dybden af holdkammerat Willian, men den spanske landsholdsspiller nåede ikke helt frem til Petr Cechs mål, da Arsenals anfører Per Mertesacker med en glidende tackling stoppede Costa.

Dommeren takserede den overilede, tyske handling til et rødt kort, og Mertesacker brokkede sig da heller ikke synderligt efterfølgende.

Se også: TV: Chelsea bremser Arsenals gulddrømme

Det gjorde Arsenals manager Arsene Wenger til gengæld efter opgøret på engelsk tv. Franskmanden ville ikke direkte beskylde Costa for urent spil - men endte med at gøre det alligevel.

- Dommeren havde selvfølgeligt et valg i den situation, men han tog sin beslutning, og det vil jeg ikke blande mig i. Men faktum er, at Diego Costa er lykkedes med at få smidt to af vores spillere ud i de to seneste kampe. Han er en snu og klog spiller, udtalte Wenger til Sky Sports.

Mener du, at han fik Mertesacker smidt ud?, spurgte journalisten.

- Ja, selvfølgelig. Du kan ikke sige, at det ikke er sandt.

Men er det ikke Mertesacker skyld - han lavede tacklingen?

- Jo, han lavede tacklingen. Jeg sagde, at Costa fik ham smidt ud.

Jeg skal lige være sikker - mener du, at Costa fik ham sendt ud med vilje, eller at det var klogt udnyttet af ham?

- Altså jeg har ikke set de langsomme gengivelser. Jeg siger bare, at han formåede at få Gabriel sendt ud i den første kamp, og i dag lykkedes det med Mertesacker. Fik han ram på ham eller ej? Det ved jeg ikke, det må jeg se i de langsomme gengivelser.

Se også: Diego Costa får tre kampe i skammekrogen for slag

- Men sådan ligger landet. Jeg beskylder ham ikke for noget. Jeg konstaterer bare det, der skete, slog Wenger fast.

Olivier Giroud, der ellers har været træfsikker for Arsenal de seneste mange kamp, måtte vige pladsen, da Wenger satte en ekstra forsvarsspiller ind efter Mestresackers udvisning.

- Wengers beslutning om at tage Giroud ud bliver mødt med forfærdelse fra tilhængerne. Dette må betyde, at Walcott skal spille i midten.

Den taktiske disposition var der ikke mange, der forstod. Men Wenger mente nu alligevel, at det var den rette beslutning.

- Jeg vidste vi skulle løbe meget, og vores chance var at slå til på kontraen, sagde han.

I fik nogle chancer - kunne Giroud måske have været manden, der havde udnyttet dem?, spurgte journalisten.

- Du ved nok nogle ting bedre end mig, men det var min beslutning.

TV: I TV3 Sports studie var eksperterne bestemt ikke enige med Wenger. Hør hvad Tøfting og Peter Kjær mente om Giroud-udskiftningen:

 

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere