Annonce:
Annonce:

Efter uheldig skrækskade: ’Usandsynligt at Zlatan kommer tilbage’

Discoverys fodboldekspert Morten Bruun har ikke den store tiltro til, at Zlatan Ibrahimovic kommer sig over den formodede skrækskade, han pådrog sig torsdag. Han mener, svenskeren har gamblet med sin tid i Manchester United og tabt spillet

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Der er endnu ingen officiel udmelding om den tilsyneladende grimme knæskade, som Zlatan Ibrahimovic pådrog sig i torsdagens Europa League-kamp mod Anderlecht.

Men en svensk knæspecialist har allerede været ude at sige, at det ligner en korsbåndsskade. Det betyder en pause på mellem otte og 12 måneder. Hvis det er tilfældet, så er 36-årige Zlatans karriere nok forbi. Det mener Morten Bruun, fodboldekspert på Discovery.

- Det er da meget, meget usikkert, om han overhovedet kommer tilbage fra den skade. Selv når unge spillere er ude med korsbåndsskader, er det svært for dem at komme tilbage. Så det er ganske usandsynligt, at Zlatan kommer tilbage på samme niveau igen. Også selvom han skulle blive rask, om man så må sige, siger Bruun til Ekstra Bladet.

Annonce:

Den tidligere, danske landsholdsspiller har kun et yderst spinkelt håb om et Zlatan-comeback. Og det bygger han på svenskerens stolthed.

- Han skal jo være utroligt ærgerrig, hvis han vælger at fortsætte sin karriere. Der kan jo være en personlig stolthed i at komme tilbage og spille nogle kampe. Men det er jo usandsynligt, at det bliver i Manchester United, siger Bruun.

Gambler med karrieren
Bruun er altså af den overbevisning, at Zlatans dage i United er talte. Og det er svenskeren måske selv skyld i, fordi han har spillet sine kontraktkort forkert og har ventet på nye lukrative tilbud, mener danskeren.

- Var Zlatan kommet til United-ledelsen i februar og havde sagt, ’vi skal lige have lukket en ny kontrakt’, så havde klubben gjort det med det samme. Men det ændrer skaden på nu. Det virker, som om Zlatan har trukket den og har gamblet i forhold til en ny kontrakt. Så bliver han jo offer for sin eget spil, siger Bruun og sammenligner Zlatans situation med en tidligere United- og Barcelona-målmands.

Zlatan Ibrahimovic måtte humpe fra banen i torsdagens 2-1-sejr over Anderlecht i Europa League. Han pådrog sig formentlig en korsbåndsskade. Foto: AP/Dave Thompson.
Zlatan Ibrahimovic måtte humpe fra banen i torsdagens 2-1-sejr over Anderlecht i Europa League. Han pådrog sig formentlig en korsbåndsskade. Foto: AP/Dave Thompson.
 

Annonce:

- Man kan lidt sammenligne situationen med målmanden Victor Valdes’. Han ville ikke forlænge med Barcelona og ventede på andre klubbers tilbud, men så fik han en korsbåndsskade, og siden er det gået ned ad bakke for ham.  

Morten Bruun ser det ikke for sig, at United giver Zlatan en flot medlidenhedskontrakt oven på skaden. Dertil mangler han anciennitet hos ’De Røde Djævle’.

Kan ryge til USA
Bruun mener, at ingen kan forlange af United, at de skal tegne en ny, stor kontrakt med Zlatan, hans fremskredne alder og skaden taget i betragtning.

- Det kunne være, Zlatan og klubben kunne blive enige om, at han fortsætter til en symbolsk løn, og så kan der være nogle mål- og sejrsbonusser samtidig med, at Zlatan så kan bruge deres medicinske stab. Det er trods alt ikke penge, svenskeren mangler.

Discovery-eksperten gætter på, at Zlatans karriere, hvis han fortsætter efter skaden, genoptages på et lavere niveau end i de store, europæiske ligaer.

Annonce:

- Det vil jo komme meget an på vilkårene. Han kommer til at stå i en dårlig forhandlingsposition. Man kan sagtens forestille sig, at nogen vil gå efter den pr-værdi, der ligger i ham i forhold til trøjesalg.

Bruun tror ikke, at de store italienske, engelske eller spanske klubber står klar med en kontrakt til svenskeren.

- De har ikke behov for Zlatans pr-værdi, som en amerikansk MLS-klub eller en kinesisk klub har. Det er da trods alt stadig en forudsætning for store klubber, at spilleren kommer på banen og gør sig fortjent til sin kontrakt.

Zlatan Ibrahimovic har indtil videre scoret 28 gange i alle turneringer i sin første sæson i United. Det gør ham til klubbens topscorer.

Avis: Zlatan har smadret begge korsbånd

Sverige i chok: Sådan må Zlatan ikke stoppe

United i semifinalen - men Zlatan slemt skadet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: