Ejer låner 200 millioner til Southampton

Premier League-klubben Southampton har lånt 200 millioner kroner af sin ejer for at undgå behov for at sælge sin profiler til sommer.

(Foto: Daniel Hambury/AP)
(Foto: Daniel Hambury/AP)

Katharina Liebherr ejer Southampton FC, og hun har netop skudt omkring 200 millioner kroner ind i klubben gennem et lån. Det gør hun, så Saints ikke er presset til at sælge ud af klubbens bedste spillere denne sommer, skriver Daily Telegraph.

Southampton havde allerede et lån på godt 300 millioner fra ejer Liebherr, og det er altså blevet hævet til sammenlagt 500 millioner.

Se også: Southampton vil holde på profilerne

Det nye lån er blevet indgået for at betale et andet lån tilbage, nemlig det klubben tog i virksomheden Vibrac Corporation i 2012. Firmaet er baseret på De Britiske Jomfruøer og har de senere år lånt penge til en række Premier League-klubber.

Med tilbagebetalingen af Vibrac-lånet og det nye lån til Katharina har Southampton ikke anden gæld end den, klubben skylder sin egen ejer. Nyheden kommer oven på Southamptons årsregnskab forleden, der kunne fortælle om et overskud på 340 millioner kroner, men det nye lån blev indgået efter regnskabsårets afslutning.

Ronald Koemann havde næppe drømt om, at han ville stå med en fuldstændig affolket trup, da han tiltrådte jobbet som manager for Southampton i juni i år. Her ses hollænderen på sidelinjen på St. Mary’s i Southampton i en opvarmningskamp mod Bayer Leverkusen i sidste uge. Foto: PA Sport og Spil Manager uden stjerner

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere