Ejer verdens dyreste hus: Nu vil han købe United

Saudi-Arabiens kronprins vil købe Manchester United

Sølle ti point i ni kampe er det blevet til for Manchester United i sæsonstarten. Hvor lang snor har Ole Gunnar Solskjær? Ekstra Bladets Stefan Christensen forklarer, hvorfor tålmodigheden måske er lidt større end den normalt ville være.

Der kan være en ny, 'spændende' ejer på vej til Manchester United.

I hvert fald oplyser flere britiske medier, at den saudiarabiske kronprins, Mohammed Bin Salman, er klar med et bud på omtrent 26 milliarder danske kroner for at overtage tøjlerne i den engelske storklub.

Mohammed Bin Salman har to gange tidligere forsøgt at købe sig ind i Manchester United. Begge gange har Glazer-familien afvist. Men denne gang er flere medlemmer af Glazer-familien angiveligt klar til at lytte til et bud.

Mohammed Bin Salman drømmer om at blive ejer af Manchester United. Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Mohammed Bin Salman drømmer om at blive ejer af Manchester United. Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
 

Hvis Uniteds amerikanske ejerkreds er lydhør, så kan Saudi-Arabiens kronprins med garanti finde pengene, for den saudiarabiske kongefamilie siges at have aktiver for godt og vel otte billioner (altså godt otte millioner millioner, red.) kroner.

Mohammed Bin Salman har tidligere bevist, at han ikke er bange for at bruge af sin formue.

I 2015 købte han paladset Chateau Louis XIV for to milliarder kroner. Det 54.000 kvadratmeter store palads ligger lige uden for Versailles i Frankrig og anses som den dyrest handlede bolig nogensinde.

I Chateau Louis XIV er der bl.a. 10 soveværelser, to swimmingpools, et bibliotek og et gigantisk akvarium.

Her kan du se billeder indefra det voldsomme palads - artiklen fortsætter efter billedern

 

 

Ifølge The Sun har Mohammed Bin Salman også haft den store tegnedreng fremme, da han erhvervede sig en af verdens største luksusbåde til 3,3 mia. kr. og et sjældent Leonardo da Vinci-maleri til 3 mia. kr.

Ed Woodward afviser, der er konkrete forhandlinger i gang om et salg af Manchester United. Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Ed Woodward afviser, der er konkrete forhandlinger i gang om et salg af Manchester United. Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix
 

Ifølge The Guardian, der også rapporterer om den mellemøstlige interesse for Manchester United, afviser klubbens vicebestyrelsesformand, Ed Woodward, at der ligger konkrete bud på bordet.

- Sådan som jeg forstår det, så har der ikke været nogen diskussion om klubbens pris eller noget lignende. Baseret på, hvad jeg ser og hører, så er familien Glazer i klubben på den lange bane, udtaler Ed Woodward.

Den slumrende kæmpe spillede i weekenden 1-1 mod Liverpool og er i skrivende stund placeret på 14. pladsen i Premier League.

Ekstra Bladet kan afsløre, at det blev en større økonomisk udskrivning for DBU at slippe af med de to fodboldfans, David Bastian-Møller (på billedet) og Pelle Dahlerup Elikofer, der driver FCK-fansitet Copenhagen Sundays. Sport og Spil Hemmeligt dokument: FCK-fans scorede kassen på DBU-brøler

Se også: Liverpool dominerer Ballon d'Or-nominering

Se også: Choknederlag til Arsenal

Se også: Lige før storkamp: Knaldet for spritkørsel

1 af 2 Manchester United kan komme på nye hænder, hvis Glazer-familien vil sælge til Saudi-Arabiens kronprins. Foto: RUSSELL CHEYNE/Ritzau Scanpix
2 af 2 Manden mangler ikke penge. Fotocollage: Ritzau Scanpix
166 kommentarer
Vis kommentarer