Eks-Premier League-helt i nedtur: Jeg ville begå selvmord

Den tidligere Arsenal-stjerne Emmanuel Eboué afslører, hvordan han havde lyst til at begå selvmord, efter en grim nedtur tidligere i år

Emmanuel Eboué, der stidligere var en stor stjerne i Arsenal er nede i et meget sort og dybt hul for tiden. Foto: AP/Thanassis Stavrakis.
Emmanuel Eboué, der stidligere var en stor stjerne i Arsenal er nede i et meget sort og dybt hul for tiden. Foto: AP/Thanassis Stavrakis.

Han havde nærmest kultstatus i Arsenal, hvor fansene ofte skrålede 'you've only come to see Eboué' (Du er kun kommet for at se Eboué, red.), når han løb op og ned af kanten for Arsenal i årene 2005-2011.

Men det er efterhånden længe siden, at ivorianske Emmanuel Eboué har haft succes i livet og på fodboldbanen.

I marts fik han et års karantæne af FIFA fra al professionel fodbold, fordi han har undladt at betale en kæmpe gæld til sin tidligere, Sébastien Boisseau. En gæld på én million pund, godt og vel ni millioner kroner.

Ligger i sengen
Karantænen og dermed udelukkelsen har givet den tidligere stjerneback kulminemørke tanker. Faktisk har nedturen fået ham til at overveje den værste udvej i livet, afslører han i et stort interview med engelske The Telegraph.

- Der er mange dage, hvor jeg ikke har lyst til at komme ud af sengen. En dag ønskede jeg at begå selvmord. Men min familie gør mig stærk. Det er dem, jeg er nødt til at tænke på. Men hvis jeg var alene, ville jeg være urolig for, hvad jeg ville gøre ved mig selv, siger han til The Telegraph.

Selvom afrikanerens tanker om selvmord ikke føres ud i livet er er langt fra sluppet af med mørket i sit sind.

- Der er tider, hvor jeg bliver i mit værelse og ikke kommer ud. Én eller to dage i det værelse. Alene. Jeg låser døren, og så sidder jeg bare og tænker, siger Eboué, som dog finder trøst og støtte i én særlig bog:

- Jeg bruger meget tid på at læse bibelen, og så spørger jeg mig selv: 'Emmanuel, hvorfor gør du det her ved dig selv? Det gavner ikke din familie', siger han.

Folk gør det værre
Når Eboué endelige bevæger sig ud fra sit værelse bliver han nok engang mindet om sine problemer. Men denne gang fra folk, han møder.

- Min søn Mathis er syv år, og han spiller for Arsenals akademi. Hver gang jeg tager derover med ham, så spørger folk mig, hvad der sker, og det gør bare tingene værre. 'Emmanuel, har du stoppet karrieren', spørger de. og så må jeg forklare min situation. Det gør mig deprimeret.

Eboué savner generel forståelse for sin situation.

- De mennesker, der kender mig, kan se på mit ansigt, at jeg ikke er glad. Jeg har aldrig været så langt nede i min karriere, som jeg er nu. Det er en rigtig skidt periode.

Efter Emmanuel Eboués kontrakt med tyrkiske Galatasaray udløb i slutningen af 2015, trænede han med engelske Sunderland i begyndelsen af 2016.

Fyret af Sunderland
Han fik endda en kontrakt med klubben. Men den blev revet itu bare 22 dage inde i perioden, da ivorianeren fik sin karantæne af FIFA for den store gæld til agenten.

Og lige siden har 33-årige Eboué trænet med en semi-professionel spiller i London, som forsøger at holde Eboué i form, indtil han kan spille igen.

Eboué nåede i sin storhedstid af spille 214 kampe for Arsenal.

'Big' Sam Allardyce er klar som ny manager i Crystal Palace. Foto: AP/Sang Tan Premier League Engelsk ekslandstræner bliver Crystal Palace-manager

Joey Barton forarger igen. Denne gang er han anklaget for omfattende ulovligt spil. Foto: Rex/All Over Press Premier League Skandaleramt hardhitter sigtes i betting-skandale

Premier League Afslører: 16-årige Eriksen pissede på stjernen

Der er ikke meget spilletid til Morgan Schneiderlin i Manchester United. Derfor vil manager José Mourinho ikke modsætte sig et skifte. Foto: AP/Jon Super Premier League Mourinho åbner for salg af fransk midtbanespiller

3 kommentarer
Vis kommentarer