Ekspert om Martial: Ligner den nye Ronaldo

Manchester Uniteds rekord-indkøb har med sin sublime teknik og kølige afslutninger allerede fået folk til at glemme hans prisskilt, mener begejstret Morten Bruun

'Her har i mig igen', synes Anthony Martial at signalere, da han kom ind og scorede sit fjerde mål i lige så mange kampe onsdag aften (Foto: All Over Press)
'Her har i mig igen', synes Anthony Martial at signalere, da han kom ind og scorede sit fjerde mål i lige så mange kampe onsdag aften (Foto: All Over Press)

Igen onsdag kom han på banen og lukkede Capitol One Cup-kampen mod Ipswich med en kølig aktion. Hans fjerde mål i lige så mange kampe for Manchester United, hvis tilhængere næsten ikke kan være i sig selv og deres røde trøjer af bare begejstring.

Anthony Martial har straks indtaget en hovedrolle på Drømmenes Teater, og den erklærede United-fan og fodboldekspert hos 6'eren, Morten Bruun, er ikke bange for at tage det næsten hellige ord i sin mund:

- I sin første måned ligner han mere den nye Ronaldo end nogen andre, United har købt. Han er ung og dyrt indkøbt, men med det, han allerede viser som 19-årig, kan man forestille sig alt, når han er 25.

Se også: Kåd Van Gaal om sit rekordindkøb: Han er det største talent

Han erkender, at han intet kendskab havde til det omdiskuterede 360 millioner kroner dyre indkøb, rekord for en teenager. Men denne gang ser det ud til, at klubben har ramt transfer-skiven.

- Han falder i øjnene med en sublim teknik og en utrolig kølighed i afslutningerne. Han har allerede fået folk til at glemme det prisskilt og vist, at det behøver de ikke bekymre sig om.

-Jeg var på Old Trafford, da han kom ind og scorede sit første mål mod Liverpool, og jeg har ikke set det stadion reagere sådan på en ny spiller før. Det var som om, alle vendte sig mod hinanden og spurgte: ’Er han vores nye Ronaldo?’ Eller: ’Yes, han kan være vores nye superstar’.

Se også: TV: Drømme-debut af Uniteds dyre franskmand

- Angel Di Maria kom jo aldrig fri af sit prisskilt, og andre United-indkøb er blevet mødt med en hel del skepsis, men her var reaktionen: ’Han er for fed’.

- Han lykkes med en fantastisk udfordring og den måde han lægger den ind bag keeperen på. Og så gør det jo ikke noget, at det er mod Liverpool.

Se også: United-teenager slår til i sejr over Southampton

- Folk var vel klar til at sige: ’Okay, lad os give ham et år’. Derfor er det så stor en overraskelse, at han er her allerede.

- Englænderne har jo den der nærmest komiske opfattelse, at en ung spiller fra et andet land ikke bare kan gå direkte ind i Premier League, mener Morten Bruun, som ikke frygter, at Martial vil brænde op for hurtigt:

- Det er lidt af en kliche, at unge spilleres spilletid skal doseres. Hvis han som 19-årig er super god, så skal han da også spille. Og han kommer under alle omstændigheder til at spille en større rolle, end folk havde forestillet sig for en måned siden.

35 kommentarer
Vis kommentarer