Eksperternes dom: Sådan ender Premier League

I dag indledes den nye sæson i Premier League, og står det til flere danske eksperter, vil der blive udskiftning på tronen

Arsenal tog første stik mod Chelsea, da det blev til sejr i Community Shield tidligere i august. (Foto: AP)
Arsenal tog første stik mod Chelsea, da det blev til sejr i Community Shield tidligere i august. (Foto: AP)

Ventetiden er forbi, og lørdag ruller bolden på ny i verdens mest populære og prestigefyldte fodboldliga.

Lidt over middag lyder fløjten for første gang i Premier League-sæsonen 2015/16, og vanen tro er et par af de helt store spørgsmål, hvem der løber med titlen, og hvilke hold der rykker ned.

Især Arsenal og begge Manchester-klubber har haft tegnebogen fremme i sommerpausen, og med flere nye spændende navne i folden kan trioen af top-bejlere måske vælte de regerende mestre fra Chelsea af pinden.

Står det til en række af de danske eksperter på området, er der i hvert fald god grund til at tro, at de kommende 38 runder vil byde på højspænding i begge ender af rækken.

Der er således uenighed iblandt flere af profilerne hos TV3 Sport om, hvem der til maj kan løfte pokalen over hovedet og stå som engelsk mester anno 2016 - og hvem, der trækker nitten, og ryger en tur ned i den næstbedste række.

Liverpool og Manchester United skall forsøge at revanchere sig i forhold til sidste sæson. (Foto: AP)
Liverpool og Manchester United skall forsøge at revanchere sig i forhold til sidste sæson. (Foto: AP)
 

Carsten Werge, kommentator og ekspert:
- Chelsea genvinder mesterskabet, primært fordi Mourinho  har skabt den komplette trup. Via Jose's  enorme selvtillid og rutine ender Chelse med at distancere sig ift Arsenal. The Gunners er naturligvis medbejlere til guldet, ser ekstremt interessante ud, men i sidste ende bliver Wengers hold sat til vægs af kynikerne fra Stamford Bridge.

- I bunden levner jeg ikke oprykkerne fra Bournemouth og Watford en kinamands chance for overlevelse, og desværre ender de med at få følgeskab på nedrykningspladserne af Aston Villa. Den gamle storklub har længe været på retur og i år går det galt.

Se også: Scorer stor kontrakt: Mourinho vier fremtiden til Chelsea

Peter Kjær, ekspert:
- Arsenal har en enorm sult efter at vinde mesterskabet. I tillæg har de købt en topklasse målmand i Petr Cech, og som hold er de gået fra at være naive til at være en taktisk stærke.

- Efter en svær sidste sæson har Aston Villa nu mistet to store profiler i Fabian Delph og Christian Benteke, og den motivation Tim Sherwood overtog holdet med vil ikke have samme effekt i denne sæson.

- I Bournemouth er både klub og manager uden Premier League-erfaring. Spillestilen er underholdende og målsøgende, men det bliver deres defensiv de rykker ned på. Watford har ikke nok Premier League-kvalitet i truppen. Mange nye spillere er kommet til, det når de ikke at spille sammen inden det er for sent. De er den sikreste nedrykker i denne sæson.

Der var vild fest, da Bournemouth i forrige sæson rykkede op i Premier League. (Foto: AP)
Der var vild fest, da Bournemouth i forrige sæson rykkede op i Premier League. (Foto: AP)

Peter Grønborg, vært:
- Chelsea (bliver mestre, red.) igen. Fordi det fortsat vil være det mest stabile hold. Arsenal kan komme tæt på med årets transferscoop - Cech - i målet. Men mangler en topklasseangriber.

- Manchester City er ultrastærke offensivt, ikke mindst med Sterlings pace, som har været et savn. Men der er for store mangler defensivt. Manchester United kan blive alt fra kanon til katastrofe. Men mangler verdensklassespillere for at tage titlen.

- Det er altid svært at vurdere oprykkernes muligheder i Premier League. Men jeg tror, Bournemouth klarer den. Watford og Norwich rykker ud. Og det gør Leicester også. Søger stadig efter logikken i at ansætte Ranieri som manager.'

Arsenal nævnes af mange som et godt bud på en ny engelsk mester. (Foto: AP)
Arsenal nævnes af mange som et godt bud på en ny engelsk mester. (Foto: AP)

Niels Christian Frederiksen, kommentator og ekspert:
- Chelsea er de flestes favorit til at vinde Premier League, men personligt tror jeg mere på Arsenal denne gang. Det virker til, at Arsene Wenger omsider har forstået, at man ikke vinder de store titler uden af at have en god målmand. Det har Arsenal nu med Petr Cech på holdet, og hvis ellers Theo Walcott og Olivier Giroud leverer i den anden ende af banen, ligner The Gunners en meget seriøs mesterskabskandidat.

- I sidste sæson var otte klubber involveret i nedrykningskampen. Så mange bliver der næppe tale om denne gang, selv om det såmænd nok skal blive nervepirrende helt indtil sidste spilledag.

- Mine favoritter til at rykke ud er Aston Villa, som ser meget tynde ud, og Bournemouth og Norwich. Det tredje oprykkerhold – Watford – kommer dog til at slide hårdt i det, og det samme gør Sunderland, som i de to seneste sæsoner lige akkurat har overlevet.  

Aston Villa har sagt farvel til flere profiler og kan meget vel ende med at skulle kæmpe sig fri fra nedrykningsstregen. (Foto: AP)
Aston Villa har sagt farvel til flere profiler og kan meget vel ende med at skulle kæmpe sig fri fra nedrykningsstregen. (Foto: AP)

Jan Mølby, ekspert:
- Jeg forventer en tættere kamp om mesterskabet, end vi så sidste sæson, og selvom Chelsea er en værdig favorit, så tror jeg alligevel på, at det kan blive Arsenals år. Indkøbet af Cech har gjort dem 10% bedre, og de har så mange offensive variationer, men det vigtigste er, at de er blevet bedre til at spille mod de andre tophold.

- Jeg har ikke meget tro på Aston Villa. De har solgt de få profiler, de havde, og erstattet dem med spillere, som ingen PL erfaring har, og manager Sherwood tror jeg ikke har nok erfaring til en lang sæson i bunden. Aston Villa scorede kun 31 gange sidste sæson, men jeg tror, de får endnu større problemer med at score i denne sæson og mangel på mål betyder ofte nedrykning.

Jesper Grønkjær, ekspert:
- Jeg tror på muligheden for, at Manchester United eller Arsenal laver overraskelsen og vinder mesterskabet foran de oplagte favoritter Chelsea og Manchester City. På nedrykningspladserne vil Watford, Sunderland, Bournemouth samt WBA kæmpe en hård kamp for at trække det længste strå og forblive i Premier League.

(Foto: AP) Sport og Spil Kæmpeoptakt: Endelig - Premier League er tilbage!

39 kommentarer
Vis kommentarer