Ekstremt dyr: Så meget koster en Mourinho-fyring

Den udskældte Chelsea-manager forlængede i sommer sin kontrakt med Premier League-mestrene frem til 2019 og derfor bliver det ekstradyrt for ejer Roman Abramovich at skille sig af med ham

Mourinho selv føler sig da heller ikke presset, meddelte han journalisterne efter det seneste Chelsea-nederlag mod Stoke. (Video: SNTV)

Penge kommer Roman Abramovich aldrig til at mangle, men mon ikke den russiske Chelsea-ejer alligevel har økonomien med i betragtning, når han vurderer, hvorvidt José Mourinho skal ha' lov at fortsætte som manager i klubben.

For det bliver dyrt, meget dyrt, at komme af med den 52-årige portugisiske manager.

Det er under tre måneder siden, at Chelsea forlængede kontrakten med 'The Speciel One', så den nu løber helt frem til sommeren 2019. Det var lige inden, at Premier League-sæsonen gik i gang, og alt stadig var idyl hos de engelske mestre.

Da Mourinho satte sin signatur på kontrakten, sikrede han sig samtidig en lønforhøjelse, og han hæver lige over 88 mio. kr. om året.

Portugiseren har stadig 44 måneder tilbage af sin aftale, og han står til at score ca. 320 mio. kr. i den periode. Og det er altså det beløb, som Abramovich skal betale ham, hvis den russiske ejer vælger at hælde ham ud.

Chelsea har fået en katastrofal start på sæsonen, og José Mourinho har været i konstant konflikt med sine egne folk, kolleger, dommere og fodboldforbund. Plus det løse ...

Derfor er presset på ham enormt før weekendens kamp på Stamford Bridge mod Liverpool. Chelsea, der udadtil har bakket Mourinho op, indtager efter fem nederlag en bedrøvelig 15. plads.

Se også: Ståle: Jeg går da også ind til dommeren

19 kommentarer
Vis kommentarer