Ellevild fan i Leicester: Det overgår bryllup og barn

Vild jubel på gaden i Leicester, hvor fans har fejret det første engelske mesterskab i klubbens historie

Her kan du se Ekstra Bladets Gisle Thorsen vurdere mesterskabssejren

Lyden af dyttende biler og mere eller mindre synkron fansang fyldte i den grad gadebilledet i Leicester, da den midtengelske bys bedste fodboldhold mandag aften sikrede sin første Premier League-titel nogensinde.

- I år er jeg blevet gift og har fået et barn, men det her slår alt, sagde Leicester-fan Steve Robinson.

Folkemængder klædt i klubbens blå trøjer dansede rundt i gaderne, da den nærmeste rival, Tottenham, spillede uafgjort mod Chelsea og dermed ikke længere kan indhente Leicester.

- Der er kun én Ranieri, jublede tilhængere over klubbens italienske manager, Claudio Ranieri.

Tusindvis af folk med blåhvide flag fejrede triumfen ved siden af Leicesters hjemmebane, King Power Stadium, og katedralen, hvor skelettet af kong Richard III har ligget begravet, siden hans jordiske rester blev fundet under en parkeringsplads i 2012.

Peter Schmeichel vandt sit første engelske mesterskab på en fridag. Det samme skete for Kasper Schmeichel præcis 23 år senere (Foto: All Over Press) Leicester Som far så søn: Kasper lavede nøjagtig kopi af fars første mesterskab

(Foto: AP) Premier League Chelsea-gudekasse sikrede Leicester mesterskabet

Nogle forbinder netop den tidligere konges tilstedeværelse under katedralen med Leicesters succes, som blandt andet betyder, at holdet næste sæson skal spille Champions League.

- Nu kommer det til at gå ud over dig, Messi, råbte 20-årige Chris Whiting med henvisning til FC Barcelonas stjerneangriber, der kan komme til at stå over for Kasper Schmeichel og resten af klubben efter sommerferien.

På baren Hogarts i Leicester ville festen ingen ende tage - slet ikke for 60-årige Caroline Wilkins.

- Jeg skal feste! Jeg har støttet Leicester, siden jeg var 14 år gammel, så prøv at forestille dig, hvad det her betyder for mig, lød det fra Wilkins, der så Tottenham-kampen med en veninde, fordi hendes mand hader fodbold.

Det er ikke kun på gader og stræder, at triumfen er blevet markeret i stor stil. På det sociale medie Twitter lå aktiviteten 86 procent over det normale niveau for en mandag aften i Storbritannien.

2 kommentarer
Vis kommentarer