EM-jagt kan ødelægge dansk PL-debut

23-årige Jakob Haugaard kan få debut for Stoke City, der lørdag møder Swansea i Premier League. Noget, der vil være en drøm for Haugaard

Jakob Haugaard har allerede fået debut i FA Cuppen. Nu kan han få chancen i Premier League. Hvis ellers, han bliver valgt frem for Shay Given, Stokes mere aldrende og erfarne reservemålmand. (Foto: All Over Press)
Jakob Haugaard har allerede fået debut i FA Cuppen. Nu kan han få chancen i Premier League. Hvis ellers, han bliver valgt frem for Shay Given, Stokes mere aldrende og erfarne reservemålmand. (Foto: All Over Press)

Lørdag kan der blive skrevet endnu et kapitel i fortællingen om den danske målmand Jakob Haugaard, der som 23-årig kan blive den næste dansker, der får debut i Premier League.

Den engelske landsholdskeeper Jack Butland er blevet langtidsskadet, og det betyder, at Stoke med al sandsynlighed kommer til at starte med den tidligere FC Midtjylland- og AB-keeper i kassen, når klubben møder walisiske Swansea i Premier League.

Se også: Agent før overraskende PL-debut: Han går ikke i panik

Og at debut vil være stort for Haugaard, er en underdrivelse. Den danske målmand indrømmer, at det vil være en drøm, der går i opfyldelse, hvis manager Mark Hughes vælger Haugaard frem for rutinerede Shay Given.

- Det vil betyde alt. Det er det, jeg er her for, og det er dét, jeg har kæmpet for, siger Jakob Haugaard til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det er den allerstørste scene, man kan vise sig frem på, og det vil betyde meget for mig. Det vil være en kæmpe drøm, der går i opfyldelse.

 Se også: Stoke-keepers ankelbrud åbner døren for dansk rival

Jakob Haugaard skiftede før denne sæson til Stoke City, efter han i FC Midtjylland blev forvist til bænken af svenske Johan Dahlin. Mens Dahlin ikke har imponeret i FCM-trøjen og har været meget skadet, har Jakob Haugaard været tålmodig, og nu kan kronen på værket i første omgang blive sat hjemme på Britannia Stadium lørdag.

- Chancen (for debut) er blevet større efter Jacks skade, og selvfølgelig er der lidt ekstra kriller i maven og nogle tanker om, at det kan blive min tur. Men det kan også være, at manageren vælger Shay Given, det kan jeg ikke vide. Shay har også meget på spil - han vil jo gerne til EM (med Irland) til sommer, og han har flere 100 Premier League-kampe bag sig.

TV: Haugaard har allerede vist sit værd i Stoke. Som i optakten til sæsonen, da han leverede en klassekamp mod Everton. Se danskerens højdepunkter her.

Skulle det ske, at manager Mark Hughes vælger at gå med den rutinerede keeper Shay Given, der tidligere har spillet mange kampe for klubber som Newcastle United, Manchester City og Aston Villa, lader Jakob Haugaard sig ikke slå for meget ud.

- Det er fedt, hvis det bliver mig, og bliver det ikke mig (der er målmand mod Swansea, red.), bliver jeg ved med at arbejde hårdt. Det nytter ikke at græde snot over det.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har haft mange op- og nedture, og jeg har mange gange haft mulighed for at lægge armene over kors. Nogle gange kan jeg være sur i en time, en dag eller en hel uge, og jeg kommer nok også til at være sur, hvis jeg ikke spiller, men det nytter ikke noget at blive fornærmet over det. Jeg skal op på hesten igen, og jeg har tidligere vist, at jeg kan overvinde skuffelser, siger Jakob Haugaard.

Se også: Vraget City-manager overvejer at blive i Premier League

Og at spekulere i, om han får debut eller ej, får Haugaard ikke meget ud af, og fokus er derfor i stedet på, at det er nogle vigtige sidste kampe, der venter i Premier League, hvor Stoke aktuelt blander sig kampen om i placeringerne, der giver europæisk deltagelse næste år.

- Der er stadig fuldt liv i vores sæson, og med en stribe af gode resultater i den afgørende fase kan vi spille os i Europa. Det er selvsagt noget, vi alle gerne vil prøve, og motivationen er derfor helt i top hos os alle, siger han.

23-årige Jakob Haugaard, der er på kontrakt i Stoke frem til sommeren 2018, ligger med sin klub nummer otte i Premier League - kun fem point efter Manchester City på fjerdepladsen.

Se også: Dansk Stoke-målmand får ros for debut

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere