En gaben af guld: Stopper efter millionhyre som bænkevarmer

Manchester City har forgyldt Richard Wright for ikke at røre en finger i målmandshandsken, og nu trækker den velbetalte efterlønner sig tilbage som 38-årig

Richard Wright har haft grund til at smile fra sin plads på bænken hos Manchester City (Foto: AP)
Richard Wright har haft grund til at smile fra sin plads på bænken hos Manchester City (Foto: AP)

I Danmark fungerer efterlønnen som en økonomisk lidt nådigere vej ud af arbejdsmarkedet.

De fleste efterlønnere ville dog formentlig gerne bytte med den hyre, som Richard Wright har oppebåret de seneste fire år, nemlig en ugeløn på 7.000 pund (godt 67.000 kroner), skriver Daily Mail. For dårligt at røre en finger.

Men det har været den behagelige virkelighed for reservekeeperen fra Manchester City, der i den periode har spillet nul – som i ingen – kampe for storklubben. I stedet har han gabt kæberne af led på bænken, før han formentlig har smågrinet hele vejen hen til banken.

Nu indstiller han som 38-årig sin ’aktive’ karriere.

’Lykke til i dit næste kapitel. Det var en fornøjelse at træne og tilbringe to år med dig. Tak for alting. Du har hjulpet mig, og jeg ønsker det bedste for dig og din familie’, skriver keeper-kollega Willy Caballero, der lige som Joe Hart står foran i køen til målet, på Instagram.

Richard Wrigt trak i handskerne til sin seneste kamp den 26. november 2011, hvor han i Ipswich-buret var med til at tabe 2-3 til Reading. Det var altså også hans afskedskamp.

Egentlig var han klar til sit otium sidste sommer, da den tidligere kontrakt udløb, men City var nødt til at forlænge for at opfylde deres kvote af nationale spillere efter de såkaldte ’homegrown-regler’. Så det blev til endnu en sæson til knap tre en halv million kroner.

Et gyldent håndtryk – uden skidt på målmandshandsken.

Der findes stort set ingen billeder af Richard Wright i Manchester City-dress, da han ikke har fået spilletid i klubben. Derfor optræder han her i sin gamle klub Ipswich (Arkivfoto: Topfoto) Premier League Har spillet 0 minutter: Nu får han ny millionkontrakt

9 kommentarer
Vis kommentarer