Engelsk storklub bekræfter: Han er vores nye manager

Chelsea har ansat Maurizio Sarri som ny manager, efter at Premier League-klubben fyrede Antonio Conte

Så er det skiftetid i Chelsea. Få historien kort her. (Video: AP)

En italiener går ud, og en anden kommer ind.

Lørdag har Chelsea bekræftet, at klubben ansætter Maurizio Sarri som ny manager. Den nu forhenværende Napoli-træner er blevet udstyret med en treårig kontrakt. Det fremgår lørdag formiddag på London-klubbens hjemmeside.

Dermed gik der mindre end et døgn fra fyringen af Antonio Conte til ansættelsen af Sarri. En udskiftning, der har været spekuleret i lige siden, det stod klart, at Chelsea ikke kvalificerede sig til denne sæsons Champions Leauge.

En skuffende 5. plads i Premier League og et tidligt exit i 1/8-finalen i netop Champions League til FC Barcelona, endte med at fælde Antiono Conte. En triumf i FA Cup-finalen formåede ikke at forhindre det benspænd.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: AP
Foto: AP

Nu er der så en ny italiener i spidsen for klubben, og 58-årige Sarri, der i 2017 blev kåret til årets træner i Serie A, ser frem til for første gang at prøve kræfter med Premier League.

Forventningerne er selvsagt høje hos både manager og klub.

- Jeg håber, at vi kan levere noget underholdende fodbold til vores fans, og at vi kan kæmpe med om trofæer i slutningen af sæsonen. Det fortjener vores fans, siger Sarri.

Chelsea-direktør Marina Granovskaia lægger også vægt på seværdig fodbold i sin velkomst til den nye italiener, der påbegynder arbejdet i London-klubben.

- Vi er begejstrede for at kunne byde Maurizio velkommen og ser frem til, at han bringer sin fodbold-filosofi til Chelsea, siger Granovskaia.

- Maurizios Napoli-hold spillede noget af det mest spændende fodbold i Europa, hvor de imponerede med deres angribende udtryk og dynamik, og hans måde at træne på har forbedret hans spillere bemærkelsesværdigt, lyder rosen fra Chelsea-direktøren.

Sarri var frontfigur i Napoli i årene 2015-2018, og i alle tre sæsoner var det syditalienske mandskab blandt de tre mest scorende hold i Serie A.

I forrige sæson så det ved flere lejligheder ud til, at Napoli kunne ende som mestre, da holdet længe var i førerposition. Det dog med at blive Juventus, der tog titlen.

Derfor skal man skal stadig skal tilbage til 1986 for at finde den seneste Serie A-pokal til Diego Maradonas tidligere klub.

Antonio Conte i aktion for Chelsea. Foto: Frank Augstein/AP Premier League - 13. jul. 2018 - kl. 11:27 Storklub bekræfter: Vi har fyret vores cheftræner

Se også: Så er den hjemme! Jannik er Danmarks dyreste nogensinde

24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere