Annonce:
Annonce:

Engelske fodboldklubber overvejer motivationsbetaling

Engelske klubber er så pressede i Uefa-regnskabet, at man taler om motivationsbetaling for at tage sig sammen

Nu kan Premier League-klubber måske snart se frem til at flere penge for at spille sig videre i europæisk fodbold. (Foto: Lars Poulsen)
Nu kan Premier League-klubber måske snart se frem til at flere penge for at spille sig videre i europæisk fodbold. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Engelsk fodbold klarer sig så dårligt i Europa League, at de 20 klubber i den bedste engelske fodboldrække har diskuteret muligheden for, at Barclays Premier League skal udbetale penge for at klare sig godt i turneringen.

Det skriver avisen The Times.

I Europa League tabte Manchester United senest 1-2 til voldsomt undertippede FC Midtjylland, mens Liverpool igen leverede en blodfattig europæisk indsats i 0-0-kampen ude mod Augsburg.

'Andreas kunne spille for Chelsea i dag'

Pengene skal motivere klubber og spillere til at kæmpe ekstra hårdt, i det klubberne efter mange sløje år er i overhængende fare for at miste den fjerde Champions League-plads til Italien.

Den danske fodboldekspert Niels Christian Frederiksen tror dog ikke, at penge vil have nogen effekt. Den manglende motivation har nemlig et helt andet udspring.

Annonce:

- Til sommer starter tv-aftalen, der giver klubberne 80 milliarder danske kroner til deling, så hvad i alverden skal de bruge Europa League til. Klubberne får en startbetaling på en milliard kroner for hver sæson i Premier League, og det er der, de lægger interessen.

- Fansene går overhovedet ikke op i Europa League og synes, det er en turnering, man bare skal ud af hurtigst muligt, og på grund af det i forvejen hårde program går turneringen ud over præstationerne i Premier League, siger Niels Christian Frederiksen, der kommenterer engelsk fodbold for Viasat.

- Selv om der er mange udenlandske spillere i trupperne, er deres indstilling nok lidt et produkt af fansenes. Mange engelske spillere går ikke op i ret meget andet end Premier League, og de gider ikke Europa League, siger eksperten.

Ståle imponeret af Midtjylland - men ikke af United

Begrundelsen for den eventuelle motivationsbetaling er et håb om at holde Italien bag sig i det Uefa koefficient-regnskab, som afgør hvor mange klubber, hvert land får med i de enkelte turneringer.

Annonce:

Serie A kan efter flere toppræstationer i 2014/15 passere Premier League i næste sæson, hvorefter de engelske klubber i så fald må nøjes med tre Champions League-pladser fra 2018. Det vil koste mange millioner pund i tabte indtægter.

- Men det handler ikke om penge i forhold til Champions League. Det handler om stolthed. Måske hjælper det på motivationen, at vinderen af Europa League kommer i Champions League, men penge vil ikke ændre noget på motivationen i Europa League, siger Niels Christian Frederiksen.

Ifølge The Times er det endnu ikke vedtaget, om motivationsbetalingen skal effektueres.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: