Er Mourinho klar til at ofre sin stærke mand?

John Terrys dage som forsvarsklippe i Chelsea kan være talte

John Terrys flotte stime under José Mourinho blev brudt mod Manchester City. (Foto: AP)
John Terrys flotte stime under José Mourinho blev brudt mod Manchester City. (Foto: AP)

176 gange var John Terry startet inde under José Mourinhos ledelse i Chelsea, og 176 gange havde den tidligere engelske landsholdsspiller fået fuld tid.

Men da de forsvarende engelske mestre søndag fik ørerne noget så gevaldigt i Manchester City-maskinen, sluttede den stime.

I kamp nummer 177 i Terry/Mourinho-partnerskabet flåede portugiseren nemlig sin anfører ud efter 45 minutter og erstattede ham med Kurt Zouma.

Se også: Mourinho flæber: 3-0-sejr er helt misvisende

Ifølge Mourinho var der blot tale om en taktisk udskiftning, men ifølge blandt andre Daily Telegraph lignede det et klart signal til klubledelsen og Roman Abramovich om at åbne pengepungen, så Mourinho kan forstærke sin trup med Evertons stærkt eftertragtede forsvarstalent John Stones.

Også selvom Mourinho efter kampen var hurtig til at skyde spekulationerne ned.

- Jeg ved ikke, om I stillede det spørgsmål til Benitez eller Roberto Di Matteo, der aldrig spillede med ham, lød det syrligt på pressemødet efter Manchester Citys knusende 3-0 sejr, der i øvrigt var aldeles ufortjent ifølge Chelseas manager.

- Det er mig, der spiller med ham hver gang og har genfundet ham efter vanskelige øjeblikke med andre managere. Det er mig, der har ret til at se på kampen og sige, at jeg vil have Zouma på banen. Når jeg er ved at tabe 1-0 og forsøger at forudse, hvad jeg skal gøre, så er det tydeligt for mig, at Zouma skal spille. Og så skal jeg tage en ud. Jeg tager min anfører ud, men han er stadig min anfører, og armbindet er kun et armbind, forklarede Mourinho.

- Pointen var ikke at tage Terry ud, men at sætte Zouma ind. Jeg ville have min hurtigste spiller på banen - ikke på bænken - fordi jeg vidste, at de ville spille på kontra, fortsatte José Mourinho, som altså afviste, at udskiftningen havde andre betydninger end de rent taktiske.

Se også: Mestrene dukket i blodig målfest

Til gengæld ville José Mourinho gerne medgive, at John Terry, der bestemt ikke så alt for tilfreds ud på bænken i anden halvleg, ikke var glad for den historiske udskiftning.

- Jeg kan fortælle jer, at han ikke dansede i omklædningsrummet, og at han ikke reagerede dårligt. Han gjorde, hvad alle gør. En spiller kommer ind og en anden går ud, Så venter de på, at holdet går på banen, og så går de ud til bænken, som han gjorde.

I første omgang synes serbiske Branislav Ivanovic mest truet i Chelsea-forsvaret, når den ghanesiske back  Baba Rahman ankommer fra Augsburg.

Men hvis Mourinho får overbevist sin chef om at åbne pengepungen for John Stones, så kan tiden rinde ud for 34-årige John Terry, som debuterede helt tilbage i 1998 og for længst har rundet 500 kampe for London-holdet.

Se også: Afslører vilde detaljer om Chelsea-lægens sexliv

Her smadrer Manchester City Chelsea i sæsonens første storkamp i Premier League:

12 kommentarer
Vis kommentarer