Eriksen blandt verdens dyreste

Midtbanespiller Christian Eriksen er eneste dansker på en ny liste over de dyreste spillere i verden. Listen er lavet af et anerkendt researchmedie

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

I Tottenham render danske Christian Eriksen rundt med nummer 23 på ryggen. Måske er det symbolsk, men netop nummer 23 er den plads, som Christian Eriksen får på en ny liste over verdens mest værdifulde spillere.

Eriksen, der scorede for det danske landshold mandag aften, er i Tottenham en stjerne, og iføge researchgruppen Football Observatory er Eriksen også ved at udvikle sig til en verdensstjerne.

Football Observatory har netop udgivet en liste over, hvem der er verdens mest værdifulde spillere, skulle de blive solgt i dag. Og her kommer Eriksen altså ind på en plads som nummer 23 foran navne som Mesut Özil, Toni Kroos og David Silva.

Eriksen: Sæsonen har givet mig en masse selvtillid

Selv om det måske virker en smule underligt, at Eriksen skulle være mere værdifuld end eksempelvis Toni Kroos, er forklaringen, at listen laves med udgangspunkt i alder, klub, kontraktlængde og selvfølgelig kvalitet. Her er Eriksen altså at finde som nummer 23, og han er på vej frem. Lige nu menes Eriksens værdi at være omkring 300 - 330 millioner kroner.

Listen toppes ikke overraskende af Lionel Messi, men allerede på andenpladsen er der en stor overraskelse, idet Eden Hazard er nummer to. Cristiano Ronaldo må nøjes med tredjepladsen, og forklaringen er formentlig, at Ronaldo har rundet de 30 år, mens Messi står på 27 år, og Eden Hazard blot er 24. Football Observatory har kun medregnet de fem største ligaer i verden, altså England, Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig.

Klubkammeraten Harry Kane er i øvrigt at finde på 15. pladsen.

Christian Eriksen topper fornem liste i Premier League

Football Observatory har også set på, hvem der med størst sandsynlighed skifter klub i det kommende transfervindue. Listen toppes af Charlie Austin fra Burnley, mens danske Daniel Wass, der vurderes til at være mellen 15 og 17 millioner kroner værd, kommer ind på 10.pladsen.

Der er ikke andre danskere at finde på listerne, som du kan se her.

10 sæsonmål blev det til for Eriksen i Premier League i denne sæson - gense fem af dem her, som også var kampafgørende:

Se også Eriksen i denne Nike-reklame

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+