Eriksen fik afgørende rolle

Christian Eriksen havde en fod med i sejrsmålet, da Tottenham vendte 0-1 til 2-1 mod Brighton

Christian Eriksen måtte i vanlig stil under manager José Mourinho tage plads på Tottenhams bænk fra start, men danskeren kom på banen efter pausen og spillede en vigtig rolle i sit holds sejrsmål 2. juledag.

Således blev hjemmekampen mod Brighton vundet med 2-1, selv om udeholdet var gået til pause med en 1-0-føring.

Christian Eriksen måtte nok engang tage til takke med en plads på bænken for Tottenham, men danskeren kom ind i anden halvleg, og det skulle få afgørende betydning for kampen. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen måtte nok engang tage til takke med en plads på bænken for Tottenham, men danskeren kom ind i anden halvleg, og det skulle få afgørende betydning for kampen. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
 

Med sejren kravler Tottenham op på femtepladsen med 29 point for 19 kampe. På fjerdepladsen, der giver Champions League-adgang har Chelsea 32 point for 18 kampe inden torsdagens hjemmekamp mod Southampton.

Brighton ligger nummer 13 med 20 point.

Tottenham skulle revanchere sig for den seneste skuffelse mod Chelsea, og et godt stykke ind i torsdagens kamp lignede det en ny skuffelse.

Eriksens overblik og gode pasninger var hårdt tiltrængt i første halvleg. Tottenham havde som forventet overvægt i spil, men det var yderst skuffende, hvad hjemmeholdet formåede at skabe af chancer.

Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
 

Da det endelig blev farligt, skete det i en kontra, hvor Harry Kane blev spillet fri i dybden. Spydspisen sendte bolden i nettet, men videodommersystemet VAR kom i spil og afslørede, at Kane var marginalt offside.

I stedet slog Brighton til på en dødbold efter 36 minutter. Pascal Gross serverede et perfekt frispark, og Adam Webster steg op og headede bolden kraftfuldt i mål til 1-0.

Tottenham kom mere insisterende ud til anden halvleg. Syv minutter var spillet, da Lucas Moura tog gode træk uden for feltet og fandt Harry Kane, der i feltet udlignede i to forsøg til 1-1.

Kort efter havde Kane chancen for at score igen, men denne gang løb bolden fra angriberen.

Midtvejs i anden halvleg blev Eriksen så skiftet ind for Harry Winks, og der skulle ikke gå lang tid, før Eriksen spillede en vigtig rolle.

Danskeren spillede en glimrende, følt bold mod baglinjen, hvor Serge Aurier lagde bolden af til Dele Alli, der smukt kontrollerede bolden ind i modsatte hjørne til 2-1 med 19 minutter tilbage.

I kampens resterende del var Tottenham tættere på 3-1, end Brighton var på 2-2, men det blev ikke scoret yderligere.

Det kan ikke udelukkes, Brøndby modtager bud på sin store profil, Kamil Wilczek, i transfervinduet. Foto: Lars Poulsen Sport Kæmpe transfer-overblik: Her svinger Brøndby kniven

Nicklas Bendtners tid er færdig i FCK efter blot tre og en halv måned. Klubben ønsker ikke at forlænge med den 31-årige angriber. Foto: Jens Dresling. Sport Bagom Bendtner-afgørelsen: Derfor blev han droppet

71 kommentarer
Vis kommentarer