Eriksen hyldes: Blandt de største på fornem liste

Christian Eriksen er den femtebedste offensive midtbanespiller i verden, mener ESPN

Christian Eriksen brillerede med et oplæg mod Southampton onsdag. Foto: Ritzau Scanpix
Christian Eriksen brillerede med et oplæg mod Southampton onsdag. Foto: Ritzau Scanpix

Tottenham Hotspur vil forbandet gerne forlænge kontrakten med deres danske midtbanespiller Christian Eriksen, der kan skifte kvit og frit om 18 måneder, hvis ikke han sætter sin klo på en ny aftale inden da.

Og ifølge sportsmastodonten ESPN har de god grund til at være glade for Eriksen i den engelske klub.

På mediets liste over de 100 bedste spillere i verden stryger Christian Eriksen ind som en af de absolut bedste offensive midtbanespillere.

Listen er opdelt i kategorier på baggrund af spillernes positioner på banen, og i kategorien offensiv midtbanespiller er kun fire spillere bedre end Eriksen, der dermed forbedrer sidste års syvendeplads på samme liste.

Manchester Citys Kevin de Bruyne og David Silva, Real Madrids Isco og Philippe Coutinho fra Barcelona kunne Christan Eriksen trods alt ikke slå, men det er da også navne, som man nok kan leve med at være overgået af.

Netop danskerens uvisse fremtid og snarlige kontraktudløb er også et tema i beskrivelsen af, hvorfor han har gjort sig fortjent til en femteplads.

'Den rolige unge mand fra den lige så fordringsløse danske by Middelfart. Eriksen er mere tilbøjelig til at udtrykke sig kraftfuldt på banen.

'Tottenham er ikke det samme hold, når han ikke kan spille. Han har været deres kreative center gennem deres rejse til stabilt top fire-hold, og meget vil hvile på hans skuldre i resten af sæsonen. De fleste af deres rivaler rundt om i Europa ville elske at have ham på holdet', lyder de flotte ord.

Naturligvis med henvisning til at flere storklubber vil stå på spring, hvis ikke Tottenham får løst kontraktknuden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Harry Kane takker Christian Eriksen for et perfekt oplæg onsdag aften. Foto: Ritzau Scanpix
Harry Kane takker Christian Eriksen for et perfekt oplæg onsdag aften. Foto: Ritzau Scanpix
 

Christian Eriksen har da også leveret ganske fornuftigt for Tottenham i denne sæson, hvor han står noteret for seks oplæg i Premier League. Kun overgået af Bournemouths Ryan Fraser med syv.

Senest satte han Tottenham i gang hjemme mod Southampton onsdag aften, da han servede bolden for Harry Kane, der bragte Tottenham foran 1-0.

Danskeren har i alt lavet 41 mål og 54 oplæg i 183 Premier League-kampe siden ankomsten i 2013, men har stadig sit første mål til gode i denne sæson.

Du kan se de bedste i hver sin kategori nedenfor eller se samtlige 100 spillere her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Manglende forbindelser mellem pedaler i cockpittet og helikopterens motor var angiveligt årsag til, at Leicester-ejeren og fire andre personer mistede livet. Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix Premier League - 6. dec. 2018 - kl. 16:42 Nu er der nyt: Derfor styrtede Leicester-ejer i døden

Se også: Spillere raser over forbund: Personlig hetz mod Øland

Oftest er de fjender, men de 'blå-gule' og 'løverne' er enige i deres holdning til de danske mestre. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: Kontraktkaos i Superliga-klub: Ti spillere kan forsvinde

52 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere