Eriksen hyldes efter magtdemonstration: 'Et kreativt geni'

Den danske midtbanespiller får masser af ros efter Tottenhams 3-1-sejr over Chelsea lørdag aften

Følg Fodbold
Følg Premier League

Christian Eriksen vendte lørdag tilbage i startopstillingen i London-braget mellem Tottenham og Chelsea efter at have været henvist til bænket et par kampe i forlængelse sin skade i maveregionen.

Den beslutning fortryder hans argentinske manager, Mauricio Pochettino, næppe.

Et kvarter inde i kampen havde Eriksen allerede sørget for to oplæg. Først med et præcist og hårdt frispark, som Dele Alli snittede ind forbi Kepa i Chelsea-buret. Siden med en mere simpel aflevering til Harry Kanes langskudsmål.

Og assisttælleren kunne da også være gået i selvsving, hvis sydkoreanske Son havde behandlet to sukkerbolde fra Eriksen med lidt mere kynisme.

Dagen derpå får danskeren flotte ord med på vejen fra de engelske medier, der traditionelt set har et godt øje til Tottenhams nummer 23.

Se karaktererne under billedet.

doc72ws2m8pwnsdr3wo2j4.jpg 

Hos Sky Sports er der absolut ingen forbehold. Christian Eriksen honoreres med karakteren 9 og en kåring som kampens spiller.

'Eriksens syv nøgleafleveringer - det højeste i ligaen i denne sæson - og to af dem resulterede i assist - fik ham til at skille sig ud fra mængden'.

'Tottenham har savnet den rytme, som hans spektakulære afleveringsradar giver dem. Det samme gælder hans dødbolde. De kunne let have scoret mere fra dødbolde end blot Allis hovedstød på hans tidlige frispark. Og hans aflevering til Sons afbrænder var fantastisk,' lyder det fra Sky Sports.

Med de syv nøgleafleveringer henviser de til, at ingen anden spiller i Premier League har formået at stå for syv nøgleafleveringer i en enkelt kamp tidligere i denne sæson.

Artiklen fortsætter under tweet og billede.

eriksen sky sports

doc72wr7fjqj68a6dfg2j4.jpg 

Også hos Football.London, der følger Tottenham ganske tæt, uddeles der et 9-tal til Eriksen.

'Involveret i stort set alt. Han drejede frisparket ind til Dele Alli og spillede Son fri til et par chancer i første halvleg. Absolut medvirkende i alt, hvad Tottenham lavede'.

Daily Mail er lidt mere karrig med karaktererne, men Eriksens 7-tal er trods alt stadig blandt de højeste hos Tottenham.

'Fikse berøringer og vidunderligt overblik', lyder det kort og godt.

Anderledes uddybende er de hos TalkSport, der også kvitterer med 7 til danskeren.

'Det kan godt være, hans fremtid i klubben er usikker, men det påvirker ikke hans form. Det kreative geni på Tottenhams hold. Han fik en assist (to, red.), og er den slags kvalitetsspiller, klubben ikke har råd til at miste', skriver de med henvisning til Eriksens spegede kontraktsituation.

Danskeren har kun halvandet år tilbage af kontrakten, der udløber i juni 2020, og det er ikke lang tid i fodboldverdenen, hvor spillernes værdi falder drastisk, når man nærmer sig udløb. Derfor vil Tottenham meget gerne forlænge med Eriksen mod en klækkelig lønforhøjelse, men han og agenten, Martin Schoots, er endnu ikke bidt på.

Men mon ikke, at bestyrelsesformand, Daniel Levy, kan finde lidt ekstra pund frem efter lørdagens magtdemonstration?

Du kan se et interview med Eriksen efter kampen her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind