Eriksen i eksklusivt selskab

Christian Eriksen blander sig med de allerbedste, når man ser, hvad han har præsteret i sine første 200 Premier Leauge-kampe

Eriksen og Son sikrede sejren i Tottenhams fantastiske stadionåbning Video: Discovery Networks Danmark

Hvis man skal nævne nogle af de helt store kreatører i Premier League-æraen, bliver man nødt til at have danske Christian Eriksen med i snakken.

Statistisk set er han i hvert fald blandt de allerstørste, fortæller de opdaterede tal fra Opta.

Den danske landsholdsspiller havde en fornem aften på Tottenhams længe ventede nye stadion, hvor han både satte første scoring i scene og senere lavede en kasse selv.

Det var samtidig hans kamp nummer 200 i Premier league-regi, og i rollen som oplægger er han helt i topklasse.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Kun fire Premier League-pillere har nået flere assists i de første 200 optrædener, og det er nogle tunge drenge, som Eriksen blander sig med.

Cesc Fabregas stod for 66 oplæg, mens David Beckham havde 62. Dernæst kommer Thierry Henry med 61 og Dennis Bergkamp på 60. Eriksen er på en delt femteplads med Manchester City-magikeren David Silva.

Eriksen nåede for nylig et tocifret antal assists i en Premier League-sæson, hvilket var fjerde år i træk, det lykkedes. Det tangerede Beckhams rekord.

I kampen mod Crystal Palace vurderede Daily Mail Eriksen som den bedste spiller med karakteren 7,5 ud af 10. Hos The Independent får han 8 ud af 10, og det er kun Heung-Min Son, der kan matche det.

God start på det nye stadion for danskeren, må man sige.

Tottenham kæmper lige nu for at holde Arsenal, Chelsea og Manchester United fra tredjepladsen. Kun tre point skiller de tre storklubber.

Daniel Levy kan gøre livet surt for Christian Eriksen, hvis danskeren vil væk fra Tottenham til sommer. Foto: Ritzau Scanpix Premier League Gigantisk prisskilt kan smadre Eriksens sommerplaner

Tony Adams overvandt sine alkohol-problemer, selv om han var så langt ude, at han troede, at han skulle dø. Foto: Pepe Marin/Reuters/Ritzau Scanpix Premier League Drak sig næsten ihjel: Troede ikke, at jeg ville blive 30

Niels-Christian Holmstrøm voksede op på KB og tog i den grad den robuste tone til sig. Som et af sine sidste projekter som formand for klubben, har han taget stor del i genopførelsen af den nye hal. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil FCK kunne have ligget i Brøndby

8 kommentarer
Vis kommentarer