Eriksen imponerer igen: Det der kan almindelige spillere ikke

Christian Eriksen er på ugens hold i Premier League efter at have splittet Arsenal ad

De vinder ikke FA Cup'en i år.

Det spolerede Chelsea i semifinalen for nylig.

De vinder heller ikke Premier League i år.

Det er Chelsea også ved at ødelægge for dem.

Men hold nu ellers op, hvor det kører for Tottenham Hotspur for tiden.

Nederlaget i semifinalen kunne lige så godt have endt med sejr, og spillet er fremragende for Mauricio Pochettinos tropper.

Senest illustreret mod Arsenal, der for første gang i 22 år slutter efter ærkerivalerne fra Tottenham.

2-0-sejren var den niende i træk, og andenpladsen er så godt som sikret inden slutprogrammet sætter ind.

Dele Alli og Harry Kane trækker de største overskrifter, og stortalentet Alli er på ugens hold stort set alle steder, mens topscorer Kane også fylder fint i overskrifterne i det britiske.

Fantastisk hurtige fødder
Men det gør Christian Eriksen nu også.

Den danske landsholdsspiller høstede stor anerkendelse efter sejrsmålet mod Crystal Palace i forrige runde og er på BBC's Team of the Week denne uge.

- Jeg sagde det sidste uge, da Spurs tabte til Chelsea i FA Cup-semifinalen, at Christian Eriksen kunne se afleveringer, almindelige spillere ikke kunne - og udføre dem med alarmerende præcision, skriver ekspert og tidligere topspiller Garth Crooks i sin kommentar.

Han var svært imponeret over Eriksen mod Arsenal, hvor danskeren stod bag Allis scoring til 1-0.

- Hvad jeg så mod Arsenal i derbyet mod Arsenal var en spiller, der tilmed havde fantastisk hurtige fødder, skriver Crooks, der selv har en fortid i Tottenham-trøjen.

- Spurs ser forrygende godt ud for tiden, og meget af deres kvalitet kommer fra danskeren. De ting han laver for Dele Alli og Harry Kane er bare vidunderlige, skriver Crooks.

Luksusspillere
Han bakkes op af Jamie Redknapp - også en tidligere Tottenham-mand som Crooks. Redknapp er husket for sine år i Liverpool men spillede efterfølgende tre sæsoner på White Hart Lane mod slutningen af karrieren. I dag er han ekspert for Sky Sports og sammenlignede Eriksen med Arsenals Mesut Özil efter kampen i weekenden.

- De (Eriksen og Özil, red.) er meget ens spillere. Begge er hvad man kan kalde luksusspillere. De er den type spillere, der kan åbne døren for dig, og du forventer ikke, at de lægger alt for meget arbejde i det.

- Jeg synes, han var fantastisk i dag, Eriksen. Det vurderer jeg sammenlignet med det, Özil tilbød sit hold. Men den magi, der kan åbne døren for dig, kom ikke fra ham. Sammenlignet var der en klar forskel i form af arbejdsmoral og boldpres samt de mange gange, Eriksen erobrede bolden for sit hold men samtidig var involveret i åbent spil, siger Redknapp.

At Christian Eriksens sæson er fremragende understreges af det faktum, at han mod Arsenal blev den første spiller i Premier League denne sæson, der runder 100 skabte chancer. Det overgås i de fem store ligaer i Europa kun af Dimitri Payet og Riyad Boudebouz i fransk fodbold.

Det skriver statistikerne hos Squawka Football.