Eriksen på yderste mandat: Overhaler Schmeichel?

Daniel Agger har byttet Anfield ud med Brøndby Stadion, og Nicklas Bendtner har nået en alder, hvor man nok må indse, at han aldrig bliver den europæiske topangriber, Danmark mangler. Så der er gjort plads til et tronskifte i dansk fodbold, men med en overraskende danskerudvikling i Premier League er det uklart, hvem der egentlig er kronprins

Det er ikke svært at argumentere for, at Schmeichel er Danmarks p.t. bedste fodboldspiller. (Foto: AP)
Det er ikke svært at argumentere for, at Schmeichel er Danmarks p.t. bedste fodboldspiller. (Foto: AP)

Leicesters suveræne opblomstring i denne sæson er sket med den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel mellem stængerne. Men det er ikke på den defensive soliditet, at Claudio Ranieris mandskab har fået succes.

For 10 hold har lukket færre mål ind, og Kasper Schmeichels fem clean sheets er også et stykke fra Petr Cech, der fører an med ni. Ikke desto mindre har sæsonen været en slags gennembrud på Premier League-niveau for Kasper Schmeichel, der også har konsolideret sig som førstevalget på det danske landshold.

Se også: Hvad laver I, Norge? Kun tre danskere på Nordens hold

Christian Eriksen er den eneste anden dansker med kontinuerlig spilletid i verdens mest pengestærke liga, men for ham har sæsonen hidtil været med omvendt fortegn, mener fodboldekspert på 6'eren, Mikkel Bischoff.

- Hvis Kasper Schmeichel har fået sit gennembrud, så vil jeg sige, at det er gået lidt den modsatte vej for Christian Eriksen. Det startede måske allerede i anden halvdel af sidste sæson. I første halvdel var der tre spillere, som var afgørende for, at Tottenham leverede. Det var Hugo Lloris i målet, Harry Kane i angrebet og så Eriksen. De var så afgørende, siger han.

Faktisk mener Mikkel Bischoff, at Christian Eriksen er begyndt at optræde på et af de yderligste mandater i Tottenhams startopstilling.

- Skal jeg nævne fem spillere nu, som er afgørende for Tottenham, så er Eriksen ikke en af dem. Jeg synes faktisk, at han er en af dem, der hænger på det tyndeste mandat, og han er blandt de første, der bliver skiftet ud. Han er ikke en afgørende spiller for dem mere. Det er mere Dele Alli, nogle gange Erik Lamela, og Moussa Dembélé har også gjort det godt, mener Mikkel Bischoff.

Eriksen er ikke længere sikker i Tottenhams startopstilling, og når han alligevel får lov at starte på banen, bliver han ofte pillet ud undervejs. (Foto: AP)
Eriksen er ikke længere sikker i Tottenhams startopstilling, og når han alligevel får lov at starte på banen, bliver han ofte pillet ud undervejs. (Foto: AP)
 

Hvem er størst?
Og så er spørgsmålet, om Kasper Schmeichels fremgang er nok til at passere Christian Eriksen som det største fodboldnavn af de to? Målmanden er der dog ikke helt endnu, hvis man spørger Mikkel Bischoff.

- Jeg vil pege på Christian Eriksen som den største, selvom Kasper kommer stormende, mens Christian står lidt stille. Han er den af de to, der har brændt mest igennem i Premier League, nemlig i sidste sæson, hvor han jo var rigtigt afgørende. Og, så har det nok også noget at gøre med, at hans position er lidt mere iøjnefaldende end målmandspositionen. Det er de bedste spillere, der befinder sig på den sidste tredjedel af banen, for de skal kunne noget mere end bare at ødelægge, siger Bischoff.

TV: Tidligere har Eriksen også sunket Schmeichel og Leicester. Målet kan du se i klippet her.

Bendtner og Kjær kan have spillet deres sidste EM-slutrunde. Ekstra Bladet har set tilbage og vurderet, hvordan det er gået de tidligere stjerner in spe - og hvordan den kommende generation ser ud. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil De spilller i 2020: Her er fremtidens landshold

Læs hele historien om, hvem der egentlig er Danmarks største fodboldnavn i en tid fredagens udgave af Tipbladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned.

Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement

I fredagens Tipsbladet kan du også læse:

  • Om Zinedine Zidanes evner og svære opgave i Madrid
  • Om de tre kandidater til Ballon d'Or, der bliver uddelt mandag aften
  • Analyse: Så mange penge har Louis van Gaal kylet ud af transfervinduet
  • Januar-transferserie: Da Holmstrøm hyrede Atiba Hutchinson og Brede Hangeland
  • EM-optakt: Østrig
  • Superliga: Røverhistorier og de 12 klubbers optaktsprogram
  • De legendariske kampe i FA Cuppen
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen