Eriksen skubbede ham ud: 'Jeg håber Tottenham vinder'

Gylfi Sigurdsson krydser fingre for Christian Eriksen i kampen om Premier League-titlen, selvom danskeren blev hans skæbne i Spurs

Gylfi Sigurdsson røg ud, da Christian Eriksen indtog White Hart Lane. (Foto: All Over Press)
Gylfi Sigurdsson røg ud, da Christian Eriksen indtog White Hart Lane. (Foto: All Over Press)

I dag er Christian Eriksen et af de første navne på holdkortet, når Mauricio Pochettino vælger sin startopstilling i Tottenham.

Men tilbage i Eriksens første sæson i London i 2013 måtte danskeren pænt vente på sin tur.

Eriksen og Kane var blandt banens bedste i sejren på 3-0. (Foto: AP) Premier League Eriksen strålede og scorede i Tottenham-sejr

Den kom i sæsonens fjerde ligakamp, hvor Norwich gæstede White Hart Lane og blev besejret 2-0 i et opgør, hvor playmakeren, der var hentet i Ajax, kun skulle bruge en lille halv time, før han havde serveret en perfekt assist til Gylfi Sigurdssons åbningsscoring.

Selvsamme Sigurdsson sørgede også for kampens anden og sidste scoring. mmen selv om han indledte sæsonen mindst en etage højere i Spurs-hierarkiet end sin danske kollega,  havde Christian Eriksen overgået ham i både antal spillede kampe, mål og oplæg inden sæsonen var forbi. Så den ellers populære islænding forlod London og drog til Swansea i jagten på spilletid.

Her lægger Christian Eriksen op til Gylfi Sigurdssons 1-0 scoring i danskerens debut mod Norwich. (Foto: All Over Press)
Her lægger Christian Eriksen op til Gylfi Sigurdssons 1-0 scoring i danskerens debut mod Norwich. (Foto: All Over Press)
 

Fra Wales har han i denne sæson kunnet se sine tidligere holdkammerater jagte Kasper Schmeichel og Leicester i et umage parløb om det engelske mesterskab, mens han selv kæmper for PL-livet i den tunge ende af tabellen.

Der er dog ikke antydningen af ærgrelse at spore hos den islandske EM-profil, da Ekstra Bladet beder om hans vurdering af den engelske titelkamp, der som bekendt har et stærkt dansk islæt.

Christian Eriksen måtte for en gangs skyld nøjes med tredjepladsen i en kåring. (Foto: AP) Premier League Christian Eriksen går glip af pris

Og i modsætning til mange iagttagere er han ikke forundret over, at det unge Tottenham-hold allerede kan tale med i den øverste top.

- Jeg er nok ikke overrasket, men jeg er overrasket over, at det er sket så hurtigt, siger han om en trup, der rummer 12 af hans gamle holdkammerater.

- Pochettino er en virkelig god manager og de har en meget ung trup, men jeg troede, at det ville tage et år mere. Men de unge gør det virkelig godt og de spiller som et hold. Jeg tror, at de fleste spillere i ligaen vil sige, at de er det sværeste hold at spille mod. Så efter min mening bliver det et virkelig stærkt hold i fremtiden, hvis de kan holde på manageren og deres nøglespillere, vurderer Sigurdsson, som for nylig var med, da Swansea tabte 2-1 i London.

Eriksen på pletten i sikker sejr:

- Tottenham var det klart bedste hold på dagen. Vi hang mest fast i det mål, vi scorede tidligt. Vi var måske lidt heldige med at score, men omvendt var vi også lidt skuffede over, at vi ikke kunne holde fast i vores føring, husker islændingen, der igen fik fornøjelsen af at spille overfor Christian Eriksen i Åge Hareides debut som landstræner i Herning i sidste uge.

Den kamp vandt Danmark som bekendt 2-1 med Eriksen som den helt store profil, hvilket da også blev bemærket hos modstanderne.

- Han var rigtig god imod os. Han er i hele taget rigtig god på bolden og det system, Danmark benytter nu med tre mand på midten, passer ham tilsyneladende godt.  Han gav os mange problemer, siger Gylfi Sigurdsson, der slipper for at møde Eriksen og Tottenham mere i denne sæson.

Christian Eriksen var banens bedste, da Gylfi Sigurdsson og Island blev besejret 2-1 i Åge Hareides debutkamp som dansk landstræner. (Foto: Jens Dresling)
Christian Eriksen var banens bedste, da Gylfi Sigurdsson og Island blev besejret 2-1 i Åge Hareides debutkamp som dansk landstræner. (Foto: Jens Dresling)
 

Men i Tottenham ville de nok hellere forbi Liberty Stadium i Wales for anden gang end dagens visit på Anfield.

For godt nok har Jürgen Klopp kun lige indledt genrejsningen af Liverpool, men Tottenham har det traditionelt svært i Beatles-byen, og taber Eriksen og co. her, så kan Leicester og Kasper Schmeichel tage et kæmpe skridt mod titlen, når Southampton kommer forbi søndag.

Gylfi Sigurdsson er dog ikke i tvivl om hvem, han helst ser vinde mesterskabet.

- Jeg håber, at det bliver mit gamle hold, Tottenham, siger han og erkender i samme åndedrag, at det bliver svært.

- Jeg kan ikke se Leicester smide mange point. I de seneste måneder har alle ventet på at de skulle snuble, men det er ikke sket. Og selvom de spiller dårligt, vinder de 1-0. Jeg tror først, det bliver afgjort i de sidste runders, siger den målfarlige midtbanespiller, der selv kan hjælpe Spurs, når Swansea gæster Leicester i fjerdesidste runde.

Frem til fredag klokken 11 kan fans stemme på Christian Eriksen og to andre som månedens spiller i Premier League (Foto: All Over Press) Premier League Engelsk legende: Derfor kan Eriksen vinde stor pris

Det gør han gerne, for der er stadig varme følelser overfor den tidligere klub.

- Jeg nødt virkelig min tid i Tottenham, men jeg var nødt til at skifte for at få regelmæssig spilletid, siger islændingen, som blev skubbet helt til Wales, da Christian Eriksen kom til Tottenham.

Christian Eriksen og Tottenham smed to point mod Aaron Ramsey og Arsenal. (Foto: AP) Premier League Frustreret Eriksen ærgrer sig over pointtab

Her besejrer Kane og co. Aston Villa:

7 kommentarer
Vis kommentarer