Annonce:
Annonce:

Eriksens fødselsdagsgave: Matchvinder mod City

På sin 24 års fødselsdag afgjorde danskeren topkampen på udebane og haler nu kraftigt ind på Kasper Schmeichel i toppen af Premier League

Fødselsdagsbarnet fik sin bedste tænkelige gave som matchvinder (Foto: All Over Press)
Fødselsdagsbarnet fik sin bedste tænkelige gave som matchvinder (Foto: All Over Press)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Danske Christian Eriksen fik den gave, som han formentlig inderligt havde ønsket sig på sin 24 års fødselsdag, da Tottenham på udebane slog Manchester City med 2-1. Med danskeren selv som kølig matchvinder syv minutter før tid, hvor han fint tog en stikning fra Erik Lamela med sig ind i feltet, hvor han fladt udplacerede Joe Hart med sit femte sæsonmål.

Resultatet betyder, at London-holdet holder andenpladsen, hvor man med søndagens nederlag til Leicester nu kun er to point efter førerholdet.

Sejren var fortjent, for det var Tottenham, der turde mest i Manchester, hvor City i sidste weekend tabte til Leicester.

Og Christian Eriksen har efter en mindre prangende periode igen fundet de fine takter frem.

Annonce:

Første halvleg blev en chancefattig affære, hvor Christian Eriksen halvvejs stod for det bedste forsøg indenfor målrammen, og City-keeper Joe Hart valgte ikke at forsøge at holde hans skud fra tyve meter, som han i stedet parerede ud i feltet.

Efter let lyseblå dominans overtog Tottenham mere og mere af spillet i en taktisk præget halvleg, hvor det var tydeligt, at hjemmeholdet ikke ville løbe samme risiko, som i sidste weekend kostede dyrt mod Leicesters kontrakonger.

Efter pausen kom der til gengæld gang i løjerne.

Sergio Aguero fik den første chance, men den lille argentiner formåede ikke at kontrollere den skruende nedfaldsbold fra Yaya Toures afrettede afslutning.

Og så blev det pludselig kontroversielt i den anden ende. Raheem Sterling sprang på kanten af feltet i vejret for at blokere Danny Rose’s indlæg, og bolden ramte ham på bagsiden af overarmen.

Annonce:

Dommer Mark Clattenburg pegede på pletten, og Harry Kane gjorde sig klar, mens Joe Hart forsøgte at psyke lidt ved at tage sig en gåtur bagom målet. Det lykkedes langt fra. Kane fik lagt Hart til siden og scorede midt i målet. Det var hans sjette straffesparks-scoring ud af sæsonens 16 træffere.

TV: Får Spurs gave i storkampen? Vurder selv

Så måtte hjemmeholdet længere frem, og der begyndte at blive travlt foran Hugo Lloris’ mål. Yaya Toure testede dets overligger på et direkte frispark.

Som Arsene Wenger havde haft det tidligere på dagen, fik også Manuel Pellegrini held med en indskiftning, da han i det 67. minut sendte Kelechi Iheanacho på banen i stedet for Fernando.

For seks minutter senere fik den 19-årige nigerianer lov til at løbe umarkeret ind i Tottenhams straffeskparksfelt, hvor han kunne møde Gael Clichy's flade indlæg og med venstrebenet kanonere bolden op i målhjørnet.

Så fik hjemmeholdets fans lov at synge - indtil Christian Eriksen skrev sit smukke vers i sin fødselsdagssang.

TV: Se alle målene fra kampen her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: