Eriksens imponerende statistik: Her er han Europas suverænt bedste

Christian Eriksen lagde igen op til mål i onsdagens kamp mod Dortmund og kan kalde sig assistkonge af Europa

Tottenham og Christian Eriksen hev onsdag aften en vigtig sejr i land på hjemmebane mod Dortmund, og danske Christian Eriksen spillede endnu en gang en rolle i London-klubbens sejr.

Eriksen stod for oplægget til Harry Kanes sidste scoring til 3-1, og netop oplæg til mål har været danskerens helt store force i 2017 indtil videre.

Efter opgøret mod Dortmund står han nu noteret for 20 oplæg til mål i alle turneringer i 2017, og ifølge statistik-leverandøren Opta Sports er det suverænt bedst af alle spillere i Europas fem største ligaer.

Som det fremgår af statistikken er Christian Eriksens assist-total intet mindre end syv oplæg bedre end nogen anden spiller i de fem største europæiske ligaer inklusiv spillere som Lionel Messi, Neymar og Cristiano Ronaldo. Og alle andre for den sags skyld.

I Premier League er det hidtil blevet til to assists i fire kampe i denne sæson, mens totalen lød på 15 styk i sidste sæson. Kun overgået af Kevin De Bruyne, der lagde op til 18 Manchester City-scoringer.

Næste chance for at øge forspringet til konkurrenterne er lørdag aften, hvor Tottenham tager imod Swansea på den midlertidige hjemmebane, Wembley.

Champions League Eriksen om fiaskobanen Wembley: Vi er mere modne i år

Champions League Eriksen tryllede i besværlig Tottenham-sejr