Eriksens jubilæum fusede ud i nullert

Hverken Tottenham eller Chelsea formåede at score i danskerens kamp nummer 100 for hjemmeholdet

Christian Eriksen og Eden Hazard viste begge glimt af klasse, men ingen af dem formåede at fremtvinge en afgørelse på White Hart Lane (Foto: AP)
Christian Eriksen og Eden Hazard viste begge glimt af klasse, men ingen af dem formåede at fremtvinge en afgørelse på White Hart Lane (Foto: AP)

Før hjemmekampen mod Chelsea havde Christian Eriksen i et interview med Tottenhams hjemmeside givet udtryk for, at han meget gerne ville på tavlen i netop den match.

Danskeren jubilerede nemlig med sin kamp nummer 100 for Tottenham siden debut’en mod Norwich 14. september 2013, var med i meget spil men havde ikke det store held med sine aktioner i hverken åbent spil som på dødbolde.

Og jubilæet fusede efterhånden ud i en kedelig nullert.

Den tidligere Tottenham-forward og nuværende kommentator, Gary Lineker, måtte da også tage humoren til hjælp for at komme igennem de 90 minutter:

Mourinho roser Eriksen: Uenig med Hazard om 10-tallet

José Mourinho havde taget konsekvensen af Diego Costas formkrise og kun tre scoringer i Premier League og sat ham ud på bænken. Lidt overraskende spillede Eden Hazard i front, mens Pedro havde fået plads på venstrekanten.

Tottenham lagde forsvarskæden højt op, mens Nemanja Matic nærmest var en tredje forstopper for dybt liggende Chelsea, som til gengæld var farlige på hurtige omstillinger.

Raser over fodboldklub: Skal med fly i 840 sekunder

Generelt var intensiteten høj fra start, og første halvleg bød på fine afslutninger fra Harry Kane, Hazard, Pedro og Dembele, mens koreanske Son Heung-min i starten virkede lidt overmatchet i tempoet.

Mod slutningen af halvlegen dalede kvaliteten i blæsevejret over White Hart Lane, og efter pausen blev chancerne færre.

Først i det 67. minut kom der en lækkerbisken til boldøjet. Branislav Ivanovic slog en lang diagonal mod venstre side, hvor Hazard i fuld fart flugtede hårdt med venstrebenet fra en spids vinkel. Bolden havde retning mod fjerneste sidenet, men Hugo Lloris fik afværget et godt bud på årets mål.

Det var såmænd Chelseas første forsøg indenfor målrammen.

Eriksen misforstået i Danmark

Det har sikkert frustreret Diego Costa at sidde og kigge på, og da han mod slutningen varmede op et stykke tid, valgte Mourinho en anden indskiftning. Det fik den forsmåede forward til at kyle sin løserøde overtrækstrøje hidsigt fra sig, da han vendte tilbage til boksen.

Pointdelingen er ikke særlig brugbar for nogen af holdene. Chelsea hænger fast i nederste halvdel, og Tottenham kunne godt have brugt fuldt udbytte, hvis klubben mener det med at være tophold alvorligt.