Europæisk spøgelse plager Eriksen og Spurs

Deltagelsen i Europa League har været en klods om benet for Eriksen og co.

Kampene i Europa League har gjort ondt på Tottenham. (Foto: AP)
Kampene i Europa League har gjort ondt på Tottenham. (Foto: AP)

LONDON (Ekstra Bladet): Selvom José Mourinho i vanlig udspekuleret stil har spillet favoritværdigheden over på Tottenhams fødder før søndagens Capital One Cup-finale på Wembley, fordi serbiske Nemanja Matic afsoner karantæne, så skal man nok være mere hvid end blå i hjertet for at tro på en gentagelse af Spurs Liga Cup-triumf mod London-rivalerne i 2008.

For ud over Chelseas sportslige overmagt i den hjemlige liga, hvor Tottenham blot har vundet fire ud af de seneste 46 indbyrdes Premier League-opgør, så viser statistikken også, at Christian Eriksen og holdkammeraterne i Tottenham har det rigtig svært, når der har stået Europa League på programmet.

Se også: Eriksen før cup-finale: Chelsea ser stærke ud

Ti gange i denne sæson har Spurs været i aktion i ’tabernes’ Europa Cup, og blot fire gange er det efterfølgende blevet til sejr. 

Senest torsdag aften, hvor englænderne efter en sjusket og klodset indsats tabte 2-0 til Fiorentina og røg ud i det europæiske mørke. En optakt, som på ingen måde lover godt før dagens storkamp i den engelske nationalarena.

Men Christian Eriksen, der sammen med angrebskometen Harry Kane er manden, Tottenham-tilhængerne hænger håbet på, kigger ikke i retning af statistikken.

Han vælger i stedet at høste selvtillid i klubbernes seneste møde 1. januar, hvor Chelsea blev besejret med sensationelle 5-3 på White Hart Lane.

Se også: Flyvende Fiorentina sendte Eriksen og Tottenham ud

- Jeg tror, at den selvtillid, vi tager med fra den kamp, er det vigtigste. Vi viste, at vi kan spille med dem – og at vi kan slå dem. Før har vi prøvet et par gange uden at lykkes, men nu har vi vist, at vi kan. Det giver os en masse tro på, at vi kan gøre det igen, siger Christian Eriksen, der gerne medgiver, at han er overrasket over den måde, Mourinhos tropper kollapsede.

Christian Eriksen, der her giver tips til elever på Tottenhams akademi, tror på endnu en sejr over Chelsea. (Foto: Tottenham Hotspur)
Christian Eriksen, der her giver tips til elever på Tottenhams akademi, tror på endnu en sejr over Chelsea. (Foto: Tottenham Hotspur)

- Det var jeg, men når et hold scorer fem gange på seks chancer, er det svært at leve med. Det handler om at score mål, konstaterer den danske stjerne om kampen, der har ændret opfattelsen af, at Tottenham var chanceløse mod de store efter 2013-14 sæsonen, hvor Spurs løb ind i den ene kæmpe øretæve efter den anden mod top fire-klubberne.  

- I sidste sæson tabte vi med store cifre og var igennem nogle virkeligt vanskelige kampe. Men i denne sæson har vi vist, at vi både kan spille godt og vinde mod hold, der har plejet at slå os. Vi har vist karakter som hold ved at gøre det, siger han med henvisning til sejrene mod Chelsea og Arsenal.  

Se også: Christian Eriksen afslører frisparkstips

Om den stime fortsætter på Wembley, vil tiden vise. To tidligere finaler på Wembley er endt med Tottenham-sejre, mens klubbernes seneste møde på den berømte bane endte med en syngende lussing til Tottenham, da Chelsea i 2012 vandt hele 5-1 i FA Cup-semifinalen.

Christian Eriksen selv ser dog kun fremad.

- Fansene tror på det 100 procent – og det bør alle gøre. Det er en finale, og alt kan ske. Og når man slår et hold, man ikke har vundet over længe, så gør det altså noget ved selvtilliden, lyder den danske advarsel til sejrsvante Chelsea.

Se også: Eriksen er så vild som Ronaldo

Ekstra Bladet mødte Christian Eriksen i forbindelse med, at Tottenham Hotspur Foundation præsenterede deres uddannelses- og udviklingscenter-program, der sigter mod at hjælpe unge i alderen 16-18 år ved at kombinere træning på højeste akademi-niveau med boglige uddannelser.

Her snakker Chelsea-manager José Mourinho om racistiske Chelsea-fans og forventingerne til søndagens finale:

Her fortæller Tottenham-manager Mauricio Pochettino om sine forventinger til søndagens finale:

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere